Meremäe teeb ettepaneku kõigi Võrumaa valdade ühinemiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meremäe vald
Meremäe vald Foto: Aldo Luud

Meremäe vallavolikogu teeb reedesel istungil ametliku ettepaneku alustada kõigi Võrumaa valdade vahel ühinemisläbirääkimisi, et tulevikus oleks Võrumaal vaid üks omavalitsus.

«Võrumaal võiks olla üks tugev omavalitsus ja üks tõmbekeskus, milleks on Võru linn. Nii suudame pakkuda oma elanikele paremaid teenuseid ja olla ka rahvastiku vananemise ja väikse sündivuse juures konkurentsivõimelised,» ütles Meremäe vallavolikogu esimees Arno Vares BNSile.

Varese sõnul on ta rääkinud mitmete teiste Võrumaa valdade esindajatega, kes näevad valdade ühinemises samuti suurt potentsiaali. «Eks ole näha, kuidas sellega kaasa tullakse, aga vähemalt algus on tehtud.»

Võru maakonnas on 13 kohaliku omavalitsuse üksust, kuhu kuulub üks linn ehk Võru linn ja 12 valda. Valdadeks on Antsla vald, Haanja vald, Lasva vald, Meremäe vald, Misso vald, Rõuge vald, Sõmerpalu vald, Urvaste vald, Vastseliina vald ja Võru vald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles