Veeteede amet peatab jääteede rajamiseks laevaliikluse

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätee.
Jäätee. Foto: Eduard Laur

Veeteede ameti otsustas peatada alates 15. jaanuarist Väinamerel laevaliikluse neil aladel, kuhu on kavas rajada jääteed.

Laevaliiklus peatatakse merealadel, kuhu on plaanis rajada avalikult kasutatav jäätee mandri ja Saaremaa, mandri ja Hiiumaa, Saaremaa ja Hiiumaa, mandri ja Vormsi ning mandri ja Kihnu saare vahele.

Haapsalu-Noarootsi vahelise jäätee rajamiseks mereala sulgeda ei tule, kuni talvisel navigatsiooniperioodil laevaliiklust seal ei toimu, teatas veeteede amet.

Laevaliiklus peatatakse alates 15. jaanuari südaööst ehk kella 00.00st. Veeteede amet tegi otsuse laevaliikluse sulgemiseks vastavalt maanteeameti 8. jaanuari taotlusele.

Kehtiva korra järgi tuleb jäätee rajajal laevaliiklusega ristuva tee rajamiseks saada veeteede ameti kirjalik nõusolek.

Selleks, et jäätee rajada, peab jääkihi paksus olema kogu jäätee ulatuses minimaalselt 11 sentimeetrit. Enne jäätee avamist peab jäätee rajaja korraldama põhjalikud jääkatte uurimistööd.

Täna avati esimese ametliku jääteena Haapsalu ja Noarootsi vaheline jäätee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles