Pevkur hoiatavatest SMSidest: me ei saa uimastitega tutvumist lihtsalt pealt vaadata

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna praegune esimees Hanno Pevkur, kelle varsti vahetab välja Kaja Kallas.
Reformierakonna praegune esimees Hanno Pevkur, kelle varsti vahetab välja Kaja Kallas. Foto: Kaja Mõts

Siseminister Hanno Pevkur peab heaks ideeks politsei kava hakata saatma narkootikumide tarvitajatele telefonidesse hoiatavaid tekstisõnumeid, kuna korrakaitsjad ei saa lihtsalt niisama pealt vaadata, kuidas inimesed teevad uimastitega esmast tutvust ja alustavad võimalikku sõltlaseteed.

Siseministri sõnul tehakse narkootiliste ainetega esmast tutvust koolides, sünnipäevadel, klubides ja teistes peopaikades ning aina enam täiskasvanuid ja alaealisi alustab võimalikku sõltlase teed.

«Eks erinevate uute või mittetraditsiooniliste lahenduste tekkimisel on ikka erinevaid arvamusi. Tasub näiteks meenutada, et aastaid tagasi tuli tollane Põhja prefekt Raivo Küüt välja ideega saata TOP 100 liiklushuligaanile jõulukaart jõhkra fotoga. Tehti ära, kuigi kahtlejaid ja teisitiarvajaid oli palju. Täna aga me ei kujuta teisiti ettegi. Igal aastal saadetakse selline kaart,» ütles Pevkur Postimehele.

Ta meenutas, et SMS-teavitust on kasutatud ka varem. Näiteks saadeti 2007. aastal aprillirahutuste ajal inimestele tekstisõnumeid, kutsudes neid mitte alluma provokatsioonidele.

«Arvestades, et politsei selle aasta narkovastase võitluse prioriteet on suunatud enim üledoose ja kahjusid põhjustavate uimastite turu vähendamisele, alaealistele pakkujate tabamisele ning kuritegelike organisatsioonide lõhkumisele, on iseenesest hea, et politsei mõtleb ka teistsugustele lähenemisnurkadele,» märkis Pevkur.

Minule teadaolevalt on planeeritud SMSi sihtgrupiks politsei poolt vahistatud narkodiilerite lähimad kontaktid, eesmärgiga anda karistamise asemel inimestele võimalus hoiduda võimalikust süüteomenetlusest, mille toob kaasa narkootiliste- või psühhotroopsete ainete ebaseaduslik käitlemine.

«Samuti on soov hoida ära ka uute võimalike edasimüüjate võrgustiku tekkimist,» lausus Pevkur.

Politsei hakkab sellel aastal saatma uimastite niinimetatud pühapäevatarvitajate telefonidele hoiatavaid tekstisõnumeid, mille eesmärk on suuremaid probleeme ära hoida ja inimesi korrale kutsuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles