Šotimaa võimud andsid äravõetud lapse Eesti kodanikele tagasi

rus.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix.

Mullu suvel Šotimaal segastel asjaoludel Eesti kodanikest vanemate käest ära võetud ja kasuperesse antud laps jõudis oma pere juurde tagasi.

Ajutiselt Šotimaal elanud Eesti kodanikel Mihhail Falõnskovil ja tema abikaasal Irenal sündis mullu 20. märtsil poeg David. 10 juunil hakkas lapsel halb ja paar viis lapse kohalikku haiglasse, vahendas venekeelne Postimees.

Arsti hinnangul oli laps ennast ära löönud ning ta kutsus kohale politsei ja sotsiaaltöötajad. Pärast uuringuid selgus, et laps ei olnud siiski traumat saanud ning tal diagnoositi hoopis aju parem poolkera infarkt.

Sellest hoolimata kaebasid sotsiaaltöötajad paari kohtusse, et nad lapse hooldusõigusest ilma jätta ning 12. juulil võttiski kohus Eesti kodanikelt lapse ära ning andis ta kasuperesse. Vanemad said oma lapsega kohtuda vaid sotsiaaltöötaja järelevalve all.

Narvas elav Mihhail Falõnskov teatas täna europarlamendi saadikule Yana Toomile, et eelmise nädala kolmapäeval, 6. jaanuaril, anti David üle isapoolsele vanaemale ja homme jõuab poiss koju.

Yana Toom aitas lapse vanematele tagastamisele kaasa, tõstatades teema europarlamendis. Samuti aitas Toom korraldada vanemate ja Eesti suursaadiku Londonis kohtumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles