Tuisk on liikluse umbe ajanud

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tuisk segab liiklust mitmel pool Eestis, Tallinnas on hommikuse tipptunni ajal mitmel pool ummikud.

Lugejate tähelepanekute järgi on ummikud nii Pirita teel kui Vabaduse puiesteel. Liikluses tuleb arvestada vähemalt pool tundi pikema sõiduajaga.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Helen Uldrich ütles, et politseile pole laekunud ühtegi teadet liiklusõnnetustest. «Küllap sõidavad autojuhid lihtsalt aeglaselt, sest teeolud on väga rasked,» pidas ta ummikute põhjuseks.

Maanteeameti teeinfo teatel on täna sõiduolud põhi- ja suurematel tugimaanteedel jätkuva lumesaju tõttu muutlikud. Lõuna-Eestis ja põhjarannikul on lumesadu tihedam, mujal enamasti nõrk. Idatuul on tugevam põhjarannikul, mujal on tuul mõõdukas.

Teedel tuleb arvestada nii lumiste kui libedate lõikudega. Samuti on lumised ja libedad ning tuisu tagajärjel mitmel pool raskendatud läbitavusega kõrval maanteed. Sajupiirkondades on piiratud nähtavus. Rannikualadel võib esineda pinnatuisku.

Prognoositavalt päeval sajab lund ja tuiskab, tugevam on sadu ja tuisk Ida- ja Põhja-Eestis. Teedel püsib libeduse oht.

Teeinfo keskus tuletab sõidukijuhtidele meelde, et liiklemisel tuleb olla eriti ettevaatlik pärast lumesadu, tuisku või libeduse tekkimist teisel sõidurajal sõites. Kui esimene sõidurada tundub hästi sõidetav, siis teine sõidurada ei pruugi seda olla, sest väiksema liiklussageduse tõttu toimivad libedustõrje materjalid seal aeglasemalt.

Samuti soovitab maanteeamet vältida möödasõite, sest muutlike ilmaolude korral võivad ka lühikese distantsi korral teeolud oluliselt erineda. Samuti tuleb valida teeoludele vastav sõidukiirus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles