Loe, kuidas tahab Rõivas Eesti Uuele Põhjamaale lähemale viia

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas.
Taavi Rõivas. Foto: Erik Prozes

Peaminister Taavi Rõivas nimetas tänases Postimehes ilmunud arvamusloos alanud aastaks viis olulist sihti, mille ühine eesmärk on viia Eesti sammukese lähemale Uuele Põhjamaale.

Valitsusele püstitatud ülesannetest tõi ta esimese prioriteedina välja julgeoleku tagamise. «Kui aasta tagasi oli veel neid poliitikuid ja analüütikuid, kes julgeolekuteemade prioriteetsuses kahtlesid, siis praeguseks peaks ka kõige ignorantsematele olema selge, et peame väga tõsiselt panustama nii iseseisva kaitsevõime tugevdamisse, liitlaste kohaloleku põlistamisse kui sisejulgeoleku tagamisse,» kirjutas peaminister.

Samuti seadis Rõivas sihiks igaühe panuse hindamise, seal hulgas rõhutas ta töövõimereformi olulist, ja majanduskasvu eelduste paikapanemise. «Saavutame Põhjamaade elatustaseme vaid juhul, kui meie tooted ja teenused on ka välisturgudel konkurentsivõimelised ning samm-sammult suurema lisandväärtusega,» kirjutas ta.

Valitsuse olulisemast ülesannetest tõi ta veel välja haldusreformi elluviimise ning viienda ülesande sõnastas ta kui «Teeme Eesti suuremaks».

«Pean väga oluliseks, et Toomas Hendrik Ilvese ametisse astumisel sõnastatud põhimõtte «Teeme Eesti suuremaks» elluviimist jätkaks nii valitsus kui ka järgmine vabariigi president,» kirjutas ta.

Loe lisaks:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles