Lätis juhtunud õnnetuses hukkus Eesti ärimees Mati Heinsar

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Heinsar Eesti auto- ja mootorrattaspordi 90. juubelil.
Mati Heinsar Eesti auto- ja mootorrattaspordi 90. juubelil. Foto: Liis Treimann

Lätis juhtus eile keskpäeval liiklusõnnetus, milles sai surma Eesti ehitusettevõtja Mati Heinsar.

Avarii juhtus kell 12.17 Liepaja-Riia maantee 79. kilomeetril, mis asub Blīdene vallas Brocēni piirkonnas, vahendas uudisteportaal tvnet.lv LETAt.

Kohaliku politsei teatel sõitis haagisega traktor otsa sõiduautole Mercedes-Benz. Kokkupõrke tagajärjel hukkus Mercedes-Benzi juht, 1965. aastal sündinud Eesti kodanik. 1955. aastal sündinud kaasreisija, kes on samuti Eesti kodanik, sai vigastada.

Postimehe andmetel hukkus Eesti ettevõtja Mati Heinsar. Viga sai Eesti Kinnisvarafirmade Liidu tegevdirektor Tõnis Rüütel.

Heinsar oli juhatuse liige firmades Mave Varahaldus, Heinla Ehitus, Masti Maja ja M&M Vara. Ta on olnud Eesti mootorrattaspordi föderatsiooni president.

Viga said ka mõlemad traktoris viibinud inimesed. Kõik ohvrid toimetati haiglasse.

Esialgseil andmeil võis liiklusõnnetuse põhjustada vale kiiruse valik. Samas ei välista võimud, et oma rolli mängisid libedad teeolud, mistõttu võis traktor kalduda vastassuunda.

Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab välja uurimine.

Välisministeeriumi teatel on õnnetuse asjus Eesti saatkonnaga Lätis juba ühendust võetud.


Peapiiskop Viilma: Mati oli suure südamega inimene

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) peapiiskop Urmas Viilma mälestab kurbusega oma head sõpra, kes oli tema sõnul ääretult abivalmis ja soe inimene.

«Kurbusega meenutan ja mälestan head sõpra ja kristlikku venda Mati Heinsart, kes oli igapühapäevane kirikuline Tallinna Toomkiriku jumalateenistustel, aktiivne kaasalööja Katedraali ansamblis ning Sõna ja Muusika õhtutel, rääkimata tegusast tööst Toomkoguduse nõukogus ning juhatuses, samuti OÜ Kiriku Varahalduse nõukogus.

Mati oli suure südamega, õiglane, ustav, ääretult abivalmis ja soe inimene. Issanda rahu olgu ja jäägu temaga ning igavene valgus paistku talle!» kirjutas peapiiskop sotsiaalmeedia vahendusel, avaldades südamlikku kaastunnet Mati Heinsari lähedastele.

CFC spordiklubi: Mati oli noortespordi tulihingeline toetaja

CFC Spordiklubi mälestab sügavas leinas klubi liiget ja suurtoetajat.

«Eesti sporti ja CFC klubi on tabanud ränk kaotus. Meie hulgast lahkus ootamatult raske liiklusõnnetuse tagajärjel CFC Klubi liige ja kauaaegne toetaja Mati Heinsar. Langetame tema mälestuseks pea ning avaldame kaastunnet omastele,» kirjutatakse CFC spordiklubi Facebooki lehel.

«Mati oli avalikkusele tuntud eelkõige eduka ettevõtjana, tulihingelise motospordi funktsionäärina ja uunikum masinate kollektsionäärina. Vähesed teavad Mati austust kondimootoriga kaherattalistele hoogu lisavate sportlaste vastu. Olles ise spordipisikuga nakatunud, panustas ta sihikindlalt CFC klubi tegevusse. Mati, jääme Sind klubi liikmetena alati mäletama kui eeskujuliku liidrit, uutele ideedele tuule sisse puhujat ning noortespordi tulihingelist toetajat.»

Kaastunnet lähedastele avaldatakse ka Eesti Mootorrattaspordi Föderatsiooni (EMF) Mootorkelgu Facebooki grupis, kus kirjutatakse, et Eesti on endise EMFi presidendi Mati Heinsari näol kaotanud suure motospordi sõbra ja toetaja.

Copy
Tagasi üles