Prokuratuur on Tallinna Sadama kriminaalasjas uue olulise tõendi jälil

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Kaljurand
Ain Kaljurand Foto: Jaanus Lensment

Teisipäeval Tallinna ringkonnakohtus toimunud istungil selgus, et Tallinna Sadama korruptsiooniasjas kahtlustuse saanud Ain Kaljurannaga seoses on riigiprokuratuur jälil uuel tõendil, mis võib Kaljurannale esitatud kahtlustuse veelgi tõsisemaks muuta.

Istungil arutati Kaljuranna pangakonto arestimist laiendatud konfiskeerimise tagamiseks. Pangakontol on 95 000 eurot. Laiendatud konfiskeerimine võimaldab ära võtta kurjategija vara, kui tema elustiil ja kuritegu annavad põhjust eeldada, et vara on kuritegelikku päritolu.  

Riigiprokuratuur pressiesindaja Ilmar Kahro sõnul ei ole Kaljurannale esitatud kuriteokahtlustuse ulatus praegu veel muutunud - teda kahtlustatakse endiselt altkäemaksu võtmises ligi 367 000 euro ulatuses. Kuid seoses pangakonto arestimisega räägiti kohtus ka põhjustest, miks taotleb prokuratuur praegu laiendatud konfiskeerimise tagamist, ja selleks on uued tõendid kriminaalasjas, mis võivad Kaljurannale esitatud altkäemaksukahtlustuse summat oluliselt kasvatada.

«See suurem summa [mida kohtus mainiti] oli seotud ühe konkreetse tõendiga ja võimalusega viia läbi vara arestimine laiendatud konfiskeerimise tagamiseks,» märkis riigiprokuratuuri pressiesindaja.  «Kohtueelse menetluse huvides ei ole prokuratuuril praegu paraku võimalik üksikasjalikult selle tõendi olemust lahti selgitada.»

Kaitsepolitsei kahtlustab Tallinna Sadama endist juhatuse esimeest Ain Kaljuranda ja endist juhatuse liiget Allan Kiili suures ulatuses altkäemaksu võtmises pikema aja jooksul. Altkäemaksu andmises kahtlustas kaitsepolitsei kolme inimest ja altkäemaksu andmisele kaasaaitamises veel kolme inimest.

Riigiprokuratuuri kahtlustuse järgi on Tallinna Sadama endine juhatuse liige Allan Kiil võtnud altkäemaksu miljonite eurode ulatuses ning Tallinna Sadama endine juhatuse esimees Ain Kaljurand sadade tuhandete eurode ulatuses. 

Kaitsepolitsei leidis Kaljuranda puudutavate läbiotsimiste ajal sularahana kokku 323 000 eurot, mis on samuti arestitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles