Ilves: meie olevik on mälestusmärk Vilniuses 25 aastat tagasi langenutele

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedukas 13. jaanuaril 1991. aastal nõukogude armee tanki eest pagemas, parajasti oli toimumas Vilniuse teletorni rünnak.
Leedukas 13. jaanuaril 1991. aastal nõukogude armee tanki eest pagemas, parajasti oli toimumas Vilniuse teletorni rünnak. Foto: SCANPIX

President Toomas Hendrik Ilves mälestas täna 25 aastat tagasi Leedus Vilniuse teletorni kaitsmisel hukkunud leedulasi, märkides, et Balti riikide olevik on mälestusmärk Vilniuses langenutele.

«Täna 25 aastat tagasi hukkus NSV Liidu relvaüksuste rünnakus 14 leedulast, kes kaitsesid Vilniuses teletorni ning tele- ja raadiomaja. Mõelgem neile julgetele inimestele, kes tulid toona kaitsma vaba Leedut. Ja siis mõelgem sellele, kui kaugele oleme Balti riikides veerand sajandiga jõudnud – demokraatlike riikide sekka, Euroopa Liitu ja NATOsse. Meie olevik on mälestusmärk Vilniuses langenutele,» kirjutas Ilves sotsiaalmeedias.

President postitas sama teksti ka leedu ja inglise keeles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles