Galerii: Rohukülas läbi jää vajunud auto viidi sulama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ööl vastu eilset Rohuküla lähistel läbi jää vajunud auto tõmmati umbes kaheksa tundi kestnud operatsiooni käigus taas kaldale.

Auto omanikul aitasid eile hilisõhtul sõidukit päästa 15 head sõpra, nende hulgas ka mitu off-road'i kogemusega inimest. Suur operatsioon algas eile õhtul kella kuue ajal ja kestis öösel kella kaheni.

Algul saeti auto ümbrus jääst lahti, jää servale asetati kaldtee ning seejärel kinnitati tross appi tulnud maasturi külge. Tõmbetross ulatus kaldal olevate autovintsideni. 

Paraku aga ei kulgenud operatsioon ilma viperusteta ja kestis seetõttu ka arvatust kauem. Esimesel tõmbel purunes maasturi kinnitussõlm ja uuesti kinnitati tross auto kärukonksule. Kahjuks polnud ka kaldtee jääservale upitamisest suurt kasu, sest jää murdus uuesti 2,5 tonni kaaluva auto raskuse all. Nii saeti jääd tükk-tüki haaval välja ning autot nihutati meetri haaval kalda poole.

Omaniku sõnul hindab ta auto lõplikku olukorda alles peale täielikku kuivamist. 

Vaata pilte läbi jää vajunud autost!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles