Eesti konsulit ei lastud laevakaitsjatega kohtuma

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laevakaitsjad.
Laevakaitsjad. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti konsulil Indias ei õnnestunud vangi mõistetud laevakaitsjatega täna kohtuda, kuna tal ei olnud selleks vajalikku luba.

«Konsulil ei olnud võimalik täna veel laevakaitsjatega kohtuda, kuna kohapeal selgus, et lisaks riiklikule loale on ka veel osariigi vanglate ameti luba, mille taotlemist konsul koheselt alustas,» ütles välisministeeriumi pressiesindaja Postimehele.

Postimehele teadolevalt üritas laevakaitsjatega täna kohtuda ka meeste sõber, kes on India kodanik, kuid ka temal ei võimaldatud Chennai vanglas kinnipeetavaid külastada.

India Tuticorini kohus mõistis esmaspäeval 14 eestlasest laevakaitsjat viieks aastaks vangi. Pärast otsuse väljakuulutamist viidi laevakaitsjad otse kohtusaalist vanglasse. Kirjalik kohtuotsus on ametlikult edastatud ning advokaadid on asunud seda analüüsima. Pärast kohtu argumentatsiooniga tutvumist saab paika panna edasised sammud.

India Tamil Nadu osariigi politsei pidas 2013. aasta 18. oktoobril kinni piraaditõrjelaeva Seaman Guard Ohio 35 meeskonnaliiget, kelle seas on ka 14 Eesti kodanikku. Lisaks kuulus laeva meeskonda India, Suurbritannia ja Ukraina kodanikke.

2013. aasta detsembris esitati meeskonnale süüdistus ebaseaduslikus kütuse tankimises, ebaseaduslikus relvade käitlemises ja ebaseaduslikus territoriaalvetesse sisenemises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles