Šokolaadibesee

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šokolaadibesee
Šokolaadibesee Foto: Jaan Heinmaa

4 toatemperatuuril munavalget
3,5 dl suhkrut
1/3 dl kakaopulbrit
1 sl palsamiäädikat
40 g riivitud tumedat šokolaadi
300 g marju (punaseid ja musti sõstraid) või puuviljakompotti
2,5 dl vahukoort
 

Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Kata küpsetusplaat paberiga ja joonista sinna 22–23 cm diameetriga ring. Klopi munavalgeid puhtas kausis, kuni moodustuvad pehmed “tipud”. Vahusta lusikahaaval hulka suhkur. Mõne aja pärast saad läikiva ja tiheda vahu. Sõelu hulka kakaopulber, lisa palsamiäädikas ja riivitud šokolaad. Tõsta vahtu ettevaatlikult, kuni kakao on peaaegu segunenud. Pane vaht märgitud ringi kujuliselt plaadile ning aseta ahju keskele küpsema. Keera temperatuur 150 kraadile ja küpseta 1 tund kuni 1 tund ja 20 minutit. Lülita ahi välja, tõmba ahjuuks irvakile ning jäta besee ahju “kuivama”. Kui besee on jahtunud, võta see ahjust välja. Vahusta koor ja tõsta peale. Puista üle marjadega ja serveeri kohe.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles