Fotod: USA üksuse lahingutehnika saabus Tapale

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna saabus Tapale uue USA rotatsiooni 2. ratsaväerügemendi 3. eskadroni lahingutehnika, mille hulgas on ka soomustransportöörid Stryker.

Uus Ameerika Ühendriikide kompaniisuurune üksus hakkab paiknema 1. jalaväebrigaadi Tapa linnakus ning nende teenistus Eestis kestab ligi kolm kuud. USA võitlejad osalevad Eestis teenides ka Scoutspataljoni talvelaagris ning Eesti Vabariigi 98. aastapäeva paraadil Tallinnas, teatas kaitseväe peastaap. 

Kokku saabus Saksamaalt Tapa raudteejaama ligi 40 ühikut USA rotatsiooni tehnikat ning isikkoosseis saabub Eestisse nädala lõpuks.

2. ratsaväerügemendi 3. eskadron on soomustransportööre Stryker kasutav Ameerika Ühendriikide Euroopa väejuhatuse alluvusse kuuluv mehhaniseeritud jalaväeüksus,  mis paikneb alaliselt Saksamaal Vilseckis. 2. ratsaväerügement on moodustatud 1836. aastal ning on lisaks Afganistani ja Iraagi operatsioonidele osalenud ka Esimeses ja Teises maailmasõjas ning Ameerika Ühendriikide kodusõjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles