Ossinovski: haigushüvitise kulu võiks minna töötukassale

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski
Jevgeni Ossinovski Foto: Marko Saarm / Sakala

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski sõnul on kaalumisel, et seni haigekassast ehk ravikindlustuse arvelt makstavad haigushüvitised võiks kanda üle töötukassase ja maksta haigushüvitist töötuskindlustuse arvelt.

«Oleme seda kaalunud ning teeme sellise ettepaneku ka tervishoiu rahastamise jätkusuutlikkuse analüüsis, mis jõuab valitsusse märtsis,» ütles Ossinovski. «See võimaldaks haigekassa tulemi miinust kahtlemata vähendada, kuna töötukassa tuleb on tugevalt positiivne.»

Ossinovski toetas ideed võimaldada haiguse ajal inimestel ka tööd teha. «Osal juhtudel on haiguse ajal töötamine igal juhul õigustatud – näiteks nakkushaigus, mis sunnib küll koju, aga võimaldab arvutiga töötada. Niisamuti on lood raseduse viimaste nädalate ning rasedushüvitise ja -puhkusega,» ütles Ossinovski.

«See on kindlasti üks tänase regulatsiooni kitsaskohti ning hetkel tegeleb sotsiaalministeerium töötaja töövõime jätkusuutlikkuse toetamise analüüsiga, mis kehtiva õiguse probleemkohti kirjeldab. Analüüsi valmides tänavu juunis pakume muudatused välja,» lubas minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles