Mereakadeemia uueks rektoriks valiti Heiki Lindpere

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mereakadeemia
Mereakadeemia Foto: Egert Kamenik

Tänasel Eesti Mereakadeemia rektori valimiskogu istungil valiti juba esimeses hääletusvoorus uueks rektoriks Heiki Lindpere.

Lindpere sai valimiskogus 21 ja Viljar Jaamu 16 häält, Arvo Käärdi kandidatuuri ei toetanud ükski valimiskogu liige. Rektori ametiaeg algab 1. jaanuaril 2011 ning kestab viis aastat.

Kõik kolm kandidaati osalesid ka eelmisel avalikul konkursil, kus jäi aga rektor valimata, kuna kaks kandidaati, Viljar Jaamu ja Heiki Lindpere said võrdselt 16 häält.

Heiki Lindpere töötab praegu Tallinna Tehnikaülikooli sotsiaalteaduskonna õiguse instituudis tehnoloogiaõiguse õppetooli teadurina. Ta on lõpetanud 1968. aastal
Tallinna Merekooli tehnik-laevajuhina, 1976. aastal Tartu Riikliku Ülikooli juristina ning kaitsnud 1984. aastal õigusteaduste kandidaadi kraadi NSVL TA Riigi ja Õiguse Instituudis.

Lindpere on töötanud praktilises merenduses, mereõiguse alal, ministeeriumide vastutavatel kohtadel ning olnud ka Eesti Mereakadeemia teadusprorektor ja mereõiguse professor.

Haridusministeerium teatas, et ootab uuelt rektorilt eelkõige uusi arenguid, samuti efektiivsust kooli finantsvõimekuse tõstmisel ning senisest suuremat väliskoostööd.

Rohkem kui aasta on Eesti Mereakadeemiat juhtinud rektori kohusetäitja Märt Tomson. Tomson nimetati rektori kohustäitjaks 19. augustil 2009, mil ministeerium lõpetas töösuhte Mereakadeemia rektori Jüri Kannuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles