Piirivalvurid saavad jaanuari lõpus jalad sooja

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalvurid suuskadel.
Piirivalvurid suuskadel. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Jaanuarikuu lõpus jõuab Eesti välispiiri kordonitesse ligi 400 paari uusi just talvel kasutamiseks mõeldud saapaid, et piirivalvurid tööl külmetama ei peaks.

ERRi ajakirjaniku Rasmus Kagge 36 tundi väldanud jalgsipatrull Eesti kagupiiril näitas, et piirivalvurite suurimaks mureks on praegu korralike talvesaabaste puudus. Hiljuti osadesse kordonitesse jõudnud saapad pole töötajate sõnul talvesaapad.

Näidis Haix firma saabastest.
Näidis Haix firma saabastest. Foto: Kuvatõmmis

Piirivalvurite n-ö standardvarustuses on aastaringseks kasutamiseks mõeldud universaalsed saapad Haix, millele külmal ajal lisasokiga soojust juurde antakse. «Karmide temperatuuride juures võib aga ikka juhtuda, et varbad hakkavad külmetama,» tõdes politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Seiko Kuik.

Jaanuari lõpus jõuavad välispiiri kordonitesse ligi 400 paari just talvel kasutamiseks mõeldud saapaid, mille ninaosa sobib suusaklambritega. Suusapatrullis saab kasutada ka kummisaapaid suusakinnituse võimaluse ja lisavoodriga. «Samuti on osades kordonites pakasega kasutuses varasematest aegadest jäänud vildid ning tegeleme ka nende varude täiendamisega,» märkis Kuik.

«Mis puudutab hiljuti osadesse kordonitesse jõudnud tekstiilsaapaid, siis need tõesti pole külmal ajal kandmiseks mõeldud,» kinnitas Kuik ja selgitas, et hanked piirivalvurite paremaks varustamiseks toimusid kogu lõppenud aasta jooksul, mil soetati nii vormiriietust kui ka jalatseid. Seejuures osteti ka soojemal ajal kandmiseks mõeldud saapad, millest esimene 400 paari jõudis kordonitesse sügisel ja teine partii aasta lõpus. Suvised tekstiilsaapad on tellitud Eesti jalatsitootjalt Samelinilt.

Kokku on piirivalvurite rõivastust ja jalatseid aasta jooksul täiendatud 445 000 euro ulatuses.

2014. aastal oli Eesti idapiiril tööl kokku 682 eriteenistujat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles