Reformierakond saab uue peasekretäri

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Kukk.
Martin Kukk. Foto: Mihkel Maripuu

Ligi viis aastat Reformierakonna peasekretärina töötanud Martin Kukk lahkub ametist ja annab teatepulga uuele peasekretärile, kes peaks ametisse saama juba lähiajal.

Kukk märkis täna õhtul erakonnakaaslastele saadetud kirjas, et otsustas pärast riigikokku valituks osutumist, et enne kui erakond hakkab valmistuma kohalikeks valimisteks, teeb ta valiku, kas jätkata peasekretärina või pühenduda tööle riigikogus.

«Pärast põhjalikku kaalumist otsustasin ma viimase kasuks. Usun, et praegu on parim aeg anda peasekretäri teatepulk üle. Nii jääb järgmisel piisavalt aega, et viia Reformierakond tippvormi järgmise aasta kohalike omavalitsuste valimisteks,» ütles Kukk. Kohalikud valimised toimuvad Eestis tuleva aasta 15. oktoobril.

Kukk kinnitas, et vaatab viimasele viiele aastale tagasi uhkusega, sest erakond on palju saavutanud. «Ehkki üheskoos oleme pidanud ära sööma ka mitu puuda soola, siis suurimaks kordaminekuks pean loomulikult seda, et Reformierakond võitis eelmisel aastal toimunud parlamendivalimised. Me tegime seda kolmandat korda järjest, vaatamata sellele, et oleme kandnud pikalt valitsusvastutust,» lausus ta.

Tema hinnangul räägib kevadine valimisvõit kõrgest usaldusest erakonna maailmavaate ja valitsuses ellu viidud poliitika suhtes. «Ühtlasi saavutasime parima tulemuse ka 2014. aastal toimunud Euroopa Parlamendi valimistel. Viimased kahed valimised näitavad meie poliitilist ja organisatsioonilist tugevust,» kirjutas Kukk.

Erakonna organisatsioon on tema sõnul järjestikustest valimistest hoolimata jõudsalt arenenud ja liikmeskond on kasvanud viie aastaga kahekordseks. «Reformierakonnast on tulnud poliitikasse mitmed uued inimesed ning ühes nendega ka uut värskust ja ideid,» märkis ta.

Kuke sõnul ei saa uutest inimestest rääkides kuidagi mööda ka eelseisvatest presidendivalimistest. «Usun, et tahes-tahtmata on Eestile uue presidendi leidmine käesoleva poliitika-aasta üks olulisemaid sündmusi. Reformierakonnast leiab mitmeid väärikaid kandidaate,» ütles ta.

Lisaks on erakond tema sõnul arendanud viimaste aastate jooksul oma seniseid tugevusi ehk majandus- ja perepoliitikat, samuti on uuele tasemele jõutud julgeolekupoliitika valdkonnas. «Aga Reformierakond ei saa kunagi «valmis». Peame pingutama edasi,» kirjutas Kukk erakonnakaaslastele.

Kukk kinnitas, et jätkab tööd Reformierakonna fraktsiooni liikmena riigikogus. Samuti soovib ta pühenduda senisest enam perekonnale ja astuda Kaitseliitu. Kukk sai Reformierakonna peasekretäriks 2011. aasta aprillis, kui varem sel kohal töötanud Kristen Michalist sai justiitsminister.

Uue peasekretäri kinnitab ametisse Reformierakonna juhatus erakonna esimehe, peaminister Taavi Rõivase ettepanekul. Esimene võimalus peasekretäri nimetamiseks avaneb juba homsel juhatuse koosolekul.

Postimehe andmetel võivad sellele kohale pretendeerida 2008. aasta sügisest Reformierakonna piirkondade arendusdivisjoni juhtinud Reimo Nebokat ning riigikogu liige ja Valga maakonnaorganisatsiooni esimees Meelis Mälberg.

Riigikogu valimiste järel on peasekretäri vahetanud ka Sotsiaaldemokraatlik Erakond, Isamaa ja Res Publica Liit ning Vabaerakond. Sotsiaaldemokraatlikus Erakonnas sai Indrek Saare asemel peasekretäriks Inara Luigas, Isamaa ja Res Publica Liidus Tiit Riisalo asemel Kert Karus ning Vabaerakonnas Margus Maidla asemel Vello Väinsalu.

Peasekretäri kui partei tegevjuhi ülesannete hulka kuulub erakonna organisatsiooni ja valimiskampaaniate juhtimine. Samuti tegeleb peasekretär partei finantsküsimustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles