Lapsest üle sõitnud trollijuht astub kohtu ette

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Põhja ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles trollijuhti süüdistatakse ettevaatamatusest lapse surmaga liiklusõnnetuse põhjustamises.

Traagiline õnnetus juhtus möödunud aasta 12. jaanuaril kella 19.59 ajal Tallinnas Endla tänaval Kristiine keskuse ees asuvas trollipeatuses, kui trollist väljunud 13aastane poiss jäi kättpidi sulgunud uste vahele kinni. Kui troll liikuma hakkas, kaotas laps tasakaalu ja kukkus sõiduki rataste alla ning troll sõitis temast üle. Poiss hukkus sündmuskohal.

Trolli juhtis 56aastane Sergei, kes sai süüdistuse ettevaatamatusest inimese surmaga lõppenud liiklusõnnetuse põhjustamises. Süüdimõistmisel ootab meest kuni viieaastane vangistus.

Tallinna trammi- ja trollibussikoondise liiklusteenistuse direktor Meelis Tartu rääkis pärast õnnestust, et juht oli 12aastase staažiga tubli töötaja, roolis kaine ning sel päeval neli tund tööl olnud. Samuti oli troll Tartu kinnitusel umbes kuu aega enne õnnetust läbinud tehnilise ülevaatuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles