10 uudist, mida võiksid teada: reede, 15. jaanuar

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
  1. VKG koondab ligi 500 inimest

    VKG Petroter III avamine. Foto: VKG

    Täna võttis kontserni Viru Keemia Grupp juhtkond vastu otsuse konserveerida Kiviter-tehnoloogial töötavad põlevkiviõli vabrikud nafta jätkuva märkimisväärse hinnalanguse tõttu. See tähendab 500 inimese koondamist. 

    OLULIST

    Suurkoondamisest Viru Keemia Grupis loe postimees.ee-st

  2. Elron tõstab veebruari keskpaigast piletihindu

    Elroni rong. Foto: Mihkel Maripuu

    Elron annab teada, et alates 15. veebruarist hakkab kehtima uus sõidupiletite hinnakiri. Uued hinnad on alates tänasest avaldatud Elroni kodulehel.

    OLULIST

    • «Rongipiletite hinnad tõusevad keskmiselt viis protsenti. Lühemate sõitude puhul lisandub piletihinnale keskmiselt vaid 10 senti, seejuures jääb mitmetel juhtudel sõidu hind endiseks,» selgitas Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo.

    • «Suur osa meie igapäevastest reisijatest ei kasuta veel aktiivselt Elroni sõidukaarti, mis annab 10 protsenti soodustust ega võimalust osta pilet internetist, millega saab säästa veel täiendavalt 10 protsenti,» lisas Kongo.

    Elroni piletihinnatõusust loe postimees.ee-st

  3. IRL sepitseb comeback’i: Isamaa 2.0

    Sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna lubab abivahendite skandaaliga seotud ametnikud vastutama panna. Foto: Liis Treimann

    «Ma saan aru, miks inimesed meie peale pahased on. Meilt oodatakse suuri eesmärke,» lausus Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees Margus Tsahkna, kommenteerides erakonna praegust nigelat reitingut.

    OLULIST

    • Erakonna sees räägitakse sellest kui ühe suure protsessi algusest, mis kannab nime Isamaa 2.0. Niisugune nimetus on kunagise väljendi Web 2.0 parafraseering, mis pidi tähistama uut versiooni internetist.

    • «Me ei ole uut, suuremat eesmärki Eesti rahvusriigi tuleviku loo kohta välja käinud ja seda pannakse meile pahaks. Praegu on õige aeg, kuna peale ei tule valimisi ja me saame rääkida ka ebapopulaarsetest ja valusatest otsustest, mida on vaja teha.»

    Isamaa ja Res Publica Liidu järjekordsest eneseotsingust loe postimees.ee-st

  4. Ieva Ilves esimeses teleintervjuus: võin käsi südamel öelda, et mu tütar pole presidendi laps

    Ieva Ilves käis külas «Kahekõnes». Foto: Ülo Josing / ERR

    Eesti uus esileedi Ieva Ilvese rääkis oma esimeses teleintervjuus nii sellest, miks nad Toomas Hendrik Ilvesega just nii ruttu abielluda otsustasid, kui oma lastest ja tööst.

    OLULIST

    • «Ta tõepoolest tegi mulle abieluettepaneku, paludes mu kätt, andis kihlasõrmuse ja oli sellal ühel põlvel. See oli minu jaoks väga tundeline hetk.»

    • «Kuna ma tean, et see küsimus on olnud õhus ja on väga oluline, mõtlesin ma sellele ja tahan öelda siin teile ja siinsele rahvale, et ma võin panna käe südamele ja öelda, et minu tütar ei ole presidendi laps.»

    Ülevaadet Ieva Ilvese intervjuust loe postimees.ee-st

  5. Kelly Sildaru kaitses Val Thorensis võimsa punktisummaga mullust esikohta

    Kelly Sildaru. Foto: Tõnis Sildaru/Erakogu

    Vigursuusataja Kelly Sildaru võitis Prantsusmaal Val Thorensis peetud SFR Freestyle Touri avaetapi pargisõidus, kaitstes mullust esikohta. Esialgu pidanuks võistlus toimuma juba eile, kuid lumesaju tõttu lükati see tänasele. 

    OLULIST

    • Täna õnnestus võistlus aga päikesepaistes ära pidada ning Sildaru näitas klassi juba esimese sõiduga, kogudes 85,5 punkti. Teises sõidus oli tema tulemuseks 86 punkti.

    • Sildaru jaoks oli tegu viimase ettevalmistava võistlusega enne jaanuari lõpus USAs Aspenis toimuvaid X-mänge, kuhu ta sai kutse esmakordselt.

    Eesti parima suusataja tegemistest loe postimees.ee-st

  6. Kohutavad teeolud Tallinna-Narva maanteel: toimus viie sõidukiga ahelavarii, õnnetus juhtus ka bussi ja veokiga

    Tuisk. Foto: Tairo Lutter

    Tallinna-Narva maanteel toimus täna lõunal kaks suuremat liiklusavariid, mille tõttu on liiklus Narva suunal häiritud. Inimesed õnnetustes kannatada pole saanud.

    OLULIST

    • Täna kella 14 paiku toimus Aseri vallas Tallinna-Narva maantee 130. kilomeetril ahelkokkupõrge viie sõiduki vahel. Õnnetuses osales üks veoauto, kaubik ja kolm sõiduautot.

    • «Kui aknast välja vaadata, siis teeolud on kohutavad,» hoiatas PPA Ida prefektuuri pressiesindaja Olja Kivistik.

    Liiklusoludest tuisus loe postimees.ee-st

  7. Merkeli juurde saadetud põgenikud viidi Baierimaale tagasi

    Põgenikud Berliini suundunud bussi ümber. Foto: AFP/Scanpix

    Buss 31 Süüria põgenikuga, kelle Baieri liidumaa ametnik protestiks Berliini kantsler Angela Merkeli juurde tahtis viia, pöördus reedel tagasi linna, kust oli teele asunud.

    OLULIST

    • Põgenikud jõudsid reedel tagasi Landshuti linna, kust oli neljapäeva hommikul teele asutud. Berliini on sealt 570 kilomeetrit. Ettevõtmine kukkus läbi, sest Merkel keeldus oma töötajaid Baieri ametnikuga rääkima saatmast.

    • Kõik bussis viibinud süürlased on ametliku varjupaigataotleja staatusega ja võivad vabalt Saksamaal ringi liikuda. Vaid üks neist oli otsustanud Berliini jääda ja teine tahtis minna Bremenisse, mis asub Põhja-Saksamaal.

    Ping-pongist põgenikega Saksamaal loe postimees.ee-st

  8. Väljaanne: soomlannad üritavad alaealistelt põgenikelt seksi osta

    Põgenikud Soomes. Foto: Scanpix

    Soome väljaande Ilta-Sanomat andmetel on mitmed soomlannad üritanud alaealistelt põgenikelt seksi osta, pakkudes selle eest 20 eurot.

    OLULIST

    • Cederström lisas, et kaks seksiostmise juhtumit on leidnud kinnitust, kuid neid juhtumeid võib tegelikult olla kümneid. Seksiostmise jälile jõuti, kui ilmnes, et järsku oli põgenikest teismelistel poistel rohkem raha, mille eest nad enamjaolt suitsu ostsid.

    • Helsingi raudteejaamas on liikumas erinevaid noortegrupeeringuid, kuid varem ei olnud sisserändajaid ega ka 30 – 40-aastaseid naisi seal seksi ostmas.

    Seks otsivatest soomlannadest loe postimees.ee-st

  9. Karm loos: Kontaveit kohtub avaringis maailma kolmanda numbriga

    Garbine Muguruza eelmise aasta Wimbledoni turniiri teise koha trofeega. Foto: Scanpix

    Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel peab Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 86.) juba avaringis vastamisi minema maailma kolmanda reketi Gabrine Muguruzaga.

    OLULIST

    • 22-aastane ja 182 cm pikkune hispaanlanna on oma karjääri jooksul võitnud kaks WTA ja seitse ITFi turniiri.

    • Elu parima suure slämmi turniiri tegi Muguruza eelmisel hooajal Wimbledonis, kus ta kaotas finaalis Serena Williamsile.

    Anett Kontaveidi tugevast vastasest loe postimees.ee-st

  10. Laevakaitsja kiri vanglast: nagu aru saite, oli kohtunik ära ostetud või hirmutatud

    Laevakaitsja Lauri Ader. Foto: Pm

    Laevakaitsja Lauri Ader kirjutas Indiast, Puzhali vanglast oma lähedastele saadetud kirjas, et nad vangi mõistnud kohtunik oli ilmselt ära ostetud või hirmutatud ning nüüd on nad kinnipidamisasutuses koos eluaegsete vangidega.

    OLULIST

    • «Positiivne on see, et nüüd teame kaua olema peab ja sellest üle kuidagi ei tiksu. Tegelikult antakse muidugi esmaspäeval apellatsioon sisse ning sellega läheb vähemalt kolm kuud.»

    • «Meie saame hakkama isegi kui viiekas jääb. Hoidke ennast ning olge tublid ja toetage teineteist nagu meie siin.»

    Laevakaitsja kirja vanglast loe postimees.ee-st

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles