Kohutavad teeolud Tallinna-Narva maanteel: toimus viie sõidukiga ahelavarii, õnnetus juhtus ka bussi ja veokiga

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna-Narva maanteel toimus täna lõunal kaks suuremat liiklusavariid, mille tõttu on liiklus Narva suunal häiritud. Inimesed õnnetustes kannatada pole saanud.

Täna kella 14 paiku toimus Aseri vallas Tallinna-Narva maantee 130. kilomeetril ahelkokkupõrge viie sõiduki vahel. Õnnetuses osales üks veoauto, kaubik ja kolm sõiduautot. Kannatada õnnetuses keegi ei saanud. Pärast avariid läks üks sõidusuund maanteel kinni ja politseinikud reguleerisid sündmuskohal liiklust. 

Kella 17 ajal teatas PPA, et liiklus on sündmuskohal taas avatud. Esialgsetel andmetel oli liiklusõnnetuse põhjus liiga väike pikivahe. Sõiduautole Volkswagen sõitis tagant otsa sõiduauto Peugeot, mis omakorda kaldus vastassuunavööndisse, kus põrkas kokku kaubikuga.

Peugeot taga sõitnud Volvo maastur üritas kokkupõrget vältida ja pidurdas, kuid maasturi taga sõitnud veoauto ei jõudnud pidurdada ning sõitis Volvole tagant otsa. Kõik sõidukijuhid olid kained ja omasid juhilube.

«Kui aknast välja vaadata, siis teeolud on kohutavad,» hoiatas PPA Ida prefektuuri pressiesindaja Olja Kivistik.

145. kilomeetril juhtus kell 14.40 veel teinegi liiklusavarii bussi ja veoki vahel. Keegi vigastada ei saanud. Liiklus sündmuskohal takistatud polnud. Praegustel andmetel oli tegu taas plekimõlkimise ehk kindlustusjuhtumiga.

Pärastlõunal on sõiduolud riigiteedel üle Eesti lumesaju ja tuisu tõttu peamiselt muutlikud, teatas maanteeamet.

Teeinfo ilmaprognoosi andmetel sajab õhtul lund ja looderannikul tuiskab. Öötundidel jätkub lumesadu ja kohatine tuisk peamiselt saartel ja Põhja-Eestis. Saju tõttu on nähtavus teedel piiratud.

Meeldetuletuseks sõidukijuhtidele liiklemisel talvistes teeoludes:

Neljarealisel maanteel pärast lumesadu, tuisku või libeduse tekkimist ole ettevaatlik teisel sõidurajal sõites. Kui esimene sõidurada tundub hästi sõidetav, siis teine sõidurada ei pruugi seda olla, sest väiksema liiklussageduse tõttu toimivad libedustõrje materjalid seal aeglasemalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles