Eestlanna Egiptuses: Kölni massiahistamisega seotud inimesed määrivad ära kõigi sisserändajate maine

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuses elav Kaidi Udris andis «Ringvaatele» Skype'i intervjuu.
Egiptuses elav Kaidi Udris andis «Ringvaatele» Skype'i intervjuu. Foto: ERRi kuvatõmmis

Egiptuses elav Kaidi Udris ütles, et massiahistamised ei ole Kairos sagedased, vaid pigem väga harvad. Kölnis aastavahetusel juhtunu määrib tema sõnul aga ära suure inimgrupi ehk sisserändajate maine.

Udris selgitas ETV saates «Ringvaade», et grupiviisilise ahistamise mõiste tekkis ja sai Egiptuses laiemat kõlapinda eelkõige seoses araabia kevadega 2011. aastal, kui leidsid aset mõned tõsisemad juhtumid Tahriri väljakul, kuid tema ise ei ole sellega kokku puutunud, sest peab targemaks massikogunemistest Kairos eemale hoida, vahendas ERRi uudisteportaal.

Kölni sündmused olid Udrise sõnul häbiväärsed ja kahetsusväärsed. «Mis iganes põhjustel see Kölnis juhtus, ma arvan, et seal oli tegu sellega, kus üks isik või grupp või kamp hakkas lollitama või kedagi kiusama ja sellega läksid ülejäänud inimesed kaasa, aga kahjuks määrivad nad kogu suure inimgrupi ehk sisserändajate maine ära,» rääkis Udris, kes arvab, et üle Euroopa on päris palju neid sisserännanuid, kes mõistavad toimunu hukka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles