Politsei aitas merejääl hätta sattunud kalastajad tagasi kaldale

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus päästeti merejäält kalastajaid
Pärnus päästeti merejäält kalastajaid Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Halvad ilmastikuolud ja mootorsaani rike takistasid eile kolmel Pärnu lahel kalastanul kaldale naasmist.

Eile kell 16.55 anti häirekeskusele teada, et Pärnu rannast umbes üheksa kilomeetri kaugusel ei saa kaks sinna kalastama läinud 30-aastast meest enam tööle oma mootorsaani. Teataja sõnul inimeludele ohtu ei olnud ja merevalvekeskus oli meestega kontaktis. Sündmusele reageerisid Pärnu politseijaoskonna merepäästjad, kes suundusid randa, et minna jalgsi kalda poole liikuma hakanud meestele jääle vastu, edastas Lääne prefektuuri pressiesindaja.

Kell 17 andis Läti kodanik teada, et ei suuda halva nähtavuse ja kurnatuse tõttu enam leida teed kaldale. Mees ei osanud häirekeskusele öelda ka oma ligikaudset asukohta. Eelmisele teatele reageerinud merepäästjad hakkasid kahe mootorkelguga abivajavat kalastajat lahe jääl otsima. Samal ajal tuvastas maismaal olnud politseipatrull, et abivajava kalastaja sõiduk asub Uulu lähedal parklas.

Kell 18.07 andis kalastaja teada, et kuuleb politseinike helisignaale ja kell 18.25, et näeb kaldal olevate politseisõidukite vilkureid. Kell 18.35 jõudsid merepäästjad mootorkelkudega abivajajani, mis oli umbes kilomeetri kaugusel Uulu muulist. Politseinikud toimetasid mehe kaldale. 28-aastane mees meditsiinilist abi ei vajanud.

Kell 18.37 kinnitasid mootorsaani rikke tõttu merejääl hätta jäänud mehed, et näevad juba Pärnu rannahoonet ja politsei abi enam ei vaja. Meestel soovitati jääle jäänud mootorsaanile järgi minna hommiku saabudes.

Pärnu politseijaoskonna merepäästjad tuletavad lahele kalastama minna plaanivatele inimestele meelde, et kaldale naasmisega pimedale ajale jäämine võib olla ohtlik. Eriti olukorras, kus nähtavust ja orienteerumist raskendavad ilmastikuolud.

Kindlasti tuleb jääle minnes kaasa võtta veekindlas pakendis mobiiltelefon ja esmased päästevahendid. Iga jääle mineja peab leidma võimaluse hoida end kursis sellega, milline on õige suund tagasi kaldale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles