Alusetult kinni istunud said riigilt mullu ligi 90 000 eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangla.
Vangla. Foto: URMAS TAUL/PRNPM/EMF

Riik maksis eelmisel aastal alusetult vahi all või vanglas olnud inimestele kokku ligi 90 000 eurot.

«Eelmisel aastal maksti 40 inimestele, kes olid alusetult vahi all või vanglas, hüvitist kokku summas 88 516 eurot ja 43 senti,» ütles rahandusministeeriumi esindaja.

Sellest rohkem kui kolmandiku sai üks inimene, selgub rahandusministeeriumi andmetest. «Suurim välja makstud summa oli 31 031 eurot,» teatas ministeeriumi pressiesindaja Kristina Haavala.

Valdkondadest oli suurim arv juhtumeid, kus hüvitist maksti, isikuvastased kuritööd (peksmine, vägistamine, tapmine), kus sai hüvitist 16 kinnipeetut. Vargustega seostatavatest maksti hüvitist üheksale inimesele; maksupettuste ja dokumentide võltsimise valdkonnas sai hüvitist kaheksa kinnipeetut; narkootikumidega kauplemise osas kolm ja muude rikkumiste osas neli inimest.

Regioonide kaupa oli selliste juhtumite arv suurim Tallinn ja Harjumaa, kus maksti hüvitist 16 inimesele. Ida-Virumaal sai hüvitist üheksa, Pärnumaal kuus, Raplamaal neli, Lääne-Virumaal kaks, Põlvamaal kaks ja Tartumaal üks inimene.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles