Herkel: siseminister peab Vaheri kohta kiiresti seisukoha võtma

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Herkel
Andres Herkel Foto: Jaanus Lensment

Vabaerakonna esimees Andres Herkel ootab siseminister Hanno Pevkurilt kohest ja selget hinnangut politsei- ja piirivalveameti (PPA) juhi Elmar Vaheri ametis jätkamise asjus.

«Avaliku raha vale kasutamine politsei juhtkonnas ja sellega seonduv võimalik töötaja vallandamine on märk sellest, et siseministri haldusalas on väga suuri probleeme. Politsei on asutus, mis kannab kõrgeid väärtusi ja eetikat. Vaheri selgitused, et saapad olid laos otsas ja enne puhkust soetatud kõrvaklapid on nüüd politsei- ja piirivalveameti juhtide käes, ei ole tõsiseltvõetavad,» ütles Herkel.

Herkel märklis, et politseijuht ostis asutuse krediitkaardiga lennujaamas enne puhkust 299-eurosed kõrvaklapid, seejärel annetab need oma sõnade kohaselt asutuse juhtkonnale ja loodab, et sellega on probleem lahendatud - siin kumab siiski soov osta asju puhkuse tarbeks.

«Asi viitab selgelt avaliku raha kuritarvitamisele, mis ei ole ametiisiku staatusest lähtudes vabandatav,» lausus Herkel.

Tema sõnul on kõnekas see, et PPA töötaja ei tahtnud kuludokumente viseerida ning töötaja vallandamine toimus detsembris, kui Vaher lasi kulud palgast kinni pidada.

«Seega ootas Vaher saabaste osas kolm kuud ja kõrvaklappide osas kaks kuud enne, kui hüvitas selle oma detsembrikuu palgast. Me ootame siseministril kiiret reaktsiooni ja eeldame, et meie arupärimisele vastatakse esimesel võimalusel,» ütles ta.

Vabaerakonna fraktsiooni liikmed Artur Talvik, Andres Herkel, Andres Ammas, Külliki Kübarsepp, Krista Aru, Monika Haukanõmm ja Ain Lutsepp esitasid täna  Vaheri krediitkaardikasutust puudutava arupärimise siseminister Hanno Pevkurile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles