Meenutus: millised skandaalid on viinud politseijuhte ametist

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Antropov
Robert Antropov Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

1995

Herman Simm jõudis politseipeadirektori ametit pidada pelgalt kuus kuud, kui tuli ilmsiks, et on korraldanud humanitaarabina Eestisse toodud hambaravikabineti toimetamise oma toonasele elukaaslasele. Simm oli sunnitud peadirektori kohalt lahkuma ja alustas vahetult pärast seda riigireetmisega.

1996

Keskkriminaalpolitsei abidirektor Koit Pikaro sattus 1996. aastal kohtupinki, kui riiklik süüdistaja pani talle süüks ametiseisundi kuritarvitamist ehk võimuliialdust, mis seisnes selles, et ta jättis algatamata kriminaalasja Pärnu ärimehe Ain Künnapase kallal toime pandud röövimise ja väljapressimise kohta. Kohus mõistis Pikaro tõendite puudumisel õigeks, aga mees lahkus ametist.

2005

2005. aasta 19. juunil lasi politseiameti peadirektor Robert Antropov sõidutada oma vanemad Saaremaale sanatooriumi julgestuspolitsei operatiivmaasturiga BMW X5, mida kasutatakse peaministri ja väliskülaliste turvamiseks. Siseminister Kalle Laanet määras Antropovile esialgu distsiplinaarkaristuse, kuid kui kaks kuud hiljem tuli ilmsiks veel teinegi Antropovi vanematele korraldatud ametisõit, nõudis valitsus Antropovi lahkumist.

2012

2012. aasta oktoobris mõõtis politsei Ida-Virumaal kuude kaupa sõidukite kiirust ja määras 178 inimesele trahve taatlemata kiirusemõõtja andmete alusel. Töökoha kaotasid vastutavad politseinikud, kuid politsei siserahu taastamiseks pani lahkumisavalduse lauale ka peadirektor Raivo Küüt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles