Fotod: õigeusklike talisuplus Narvas äratas piirivalve tähelepanu

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õigeusklikud tähistasid täna talisuplusega kolmekuningapäeva Narva piirijões, kuigi see oli kooskõlastamata. Piirivalve seltskonda siiski laiali ei ajanud. 

Ida prefektuuri piirivalve büroo juht Indrek Püvi kinnitas, et Narva jões ja Narva veehoidlas on ujumine lubatud ainult selleks ette nähtud kohtades päevasel ajal.

Piirirežiimi eeskiri sätestab, et kõik isikud, asutused ja organisatsioonid peavad nende poolt korraldatud õppused, üritused, võistlused, allveetegevused, lõhkamistööd ning jääteede rajamise või muu piirirahu häiriva tegevuse kooskõlastama politsei- ja piirivalveametiga. Teavitama peab vähemalt 24 tundi enne tegevuse toimumist.

«Piirivalve patrull käis kontrollimas rahvakogunemise põhjust ja selgus, et tegemist oli kooskõlastamata üritusega ja tegemata oli ka avaliku koosoleku teatis. Osalejatele selgitati, et ujumine on keelatud ning juhiti tähelepanu ohtudele. Üritust ei katkestatud, vaid lubati jätkata vette kastmist kalda lähedal piirivalve patrulli järelevalve all,» kinnitas Püvi. Üsna pea läksid inimesed iseseisvalt laiali.

Õigeusklikud, kes tähistavad kirikupühi vana kalendri järgi, pühitsevad tänast kolmekuningapäeva sukeldumisega jääauku, et end pühaks päevaks puhastada. Vaimuliku poolt pühitsetud veel on usklike arvates terve aasta kestev kaitsev ning tervistav omadus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles