Liiga õhuke jää takistab Hiiumaa ja mandri vahele jäätee rajamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätee
Jäätee Foto: Irina Mägi

Hiiumaa ja mandri vahele sel nädalal jääteed ei tule, sest praami hiljutise läbisõidu jälg pole veel piisavalt kinni külmunud ning ka mujal pole jää veel piisavalt paks.

Teisipäeval maanteeametiga Rohuküla-Heltermaa vahele jäätee rajamise lepingu sõlminud Hiiu Teed OÜ juhataja Raigo Sahtel ütles, et kavandataval trassil on jääs mõõtepulgad sees ja trassi olukorda on käidud uurimas.

«Väga värskeid andmeid mul pole, aga veel sel nädalal minnakse uuesti vaatama. Viimasel nädalal on tulnud rohkesti lund ja see aeglustab tee rajamist,» lausus Sahtel, kinnitades, et sel nädalal jääteed Hiiumaale kindlasti ei avata. «Vaja on umbes kümnekraadist külma, praegu on nulli ümber. Aga läheb külmaks tagasi, aga usun, et järgmise nädala alguses saab täpsemat teavet.»

Sahteli sõnul pole kavandataval trassil rüsijääd ega pragusid, kuid umbes nädala eest sõitis üle kavandatava trassi parvlaev Ionas ja laeva jälg pole veel piisavalt kinni külmunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles