Pentus-Rosimannus: Kesknädala väide on täielik jamps

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keit Pentus-Rosimannus.
Keit Pentus-Rosimannus. Foto: Mihkel Maripuu

Kui opositsioonilise Keskerakonna vaateid propageeriv Kesknädal väitis täna, et Reformierakond tahab veterinaar- ja toiduameti uueks peadirektoriks teha endise keskkonnaministri, praegu riigikokku kuuluva reformierakondlase Keit Pentus-Rosimannuse, siis nii Pentus-Rosimannuse kui tema erakonnakaaslasest maaeluministri Urmas Kruuse sõnul ei ole see nii.

Kesknädalas avaldatud versiooni kordas riigikogu tänases infotunnis keskerakondlane Siret Kotka, kelle sõnul on viimasel ajal üha enam spekuleeritud, et tegelikult vabastas Kruuse veterinaar- ja toiduameti senise peadirektori Ago Pärteli selleks, et «ühele reformierakondlasele töökoht leida». Kotka küsis, kas minister saab avalikult kinnitada, et ameti järgmine juht ei tule Reformierakonnast.

«Selle kohta ütleks, et issanda loomaaed on imeline,» reageeris Kruuse, kelle sõnul annab jutte, mida ühe või teise asja kohta üritatakse levitada, ikka välja mõelda. «Ma loodan, et ka need jutud auväärse riigikogu liikme ahistamisest riigikogus ja soovist võib-olla sellest tähtsast rollist lahkuda ei vasta samamoodi tõele.»

Maaeluminister meenutas infotunnis, et Eestis valib avaliku teenistuse tippjuhte riigikantselei juures tegutsev tippjuhtide valikukomisjon. «See tähendab seda, et kui see komisjon on oma töö teinud, siis ta valib välja parima,» ütles Kruuse ja lisas, et kõik jutud, mis Kesknädalas ilmuvad, ei vääri riigikogus käsitlemist.

Ka Pentus-Rosimannus kinnitas pärastlõunal Postimehele, et Kesknädalas väidetu on «täielik jamps».

Kruuse vabastas veterinaar- ja toiduameti senise peadirektori ametist 31. detsembril allkirjastatud käskkirjaga. Tema sõnul näitas septembri lõpus algatatud distsiplinaarmenetlus, et Pärtel andis oma alluvale korralduse edastada avalikkusele valeinfot mobiilse põleti Hurikan 1000E kasutamise kohta Tartumaal asunud seakatkukolde likvideerimisel.

«Distsiplinaarmenetluses tuvastatud asjaolude valguses pole praeguse peadirektoriga võimalik jätkata usalduslikku teenistussuhet. Avaliku teenistuse tippjuht ei saa endale sellist käitumist lubada ja sellele tuleb anda selge hinnang,» ütles Kruuse möödunud aasta viimastel tundidel saadetud pressiteates.

Uue peadirektori leidmiseks kuulutas riigisekretär 12. jaanuaril välja avaliku konkursi, kus osalemiseks saab kandideerimisdokumente esitada veel nädal aega.

Kandidaadil peab muu hulgas olema vähemalt kolmeaastane organisatsiooni või suure struktuuriüksuse juhtimise kogemus, magistrikraad või sellele vastav kvalifikatsioon ja inglise keele oskus C1 tasemel. Kuulutuse kohaselt eelistatakse kandidaati, kel on riikliku järelevalve korralduses väga head teadmised ja praktiline kogemus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles