Hanso: Soome tuleb sõja korral Eestile kindlasti appi

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome kaitsevägi.
Soome kaitsevägi. Foto: Lehtikuva / Scanpix

Kaitseminister Hannes Hanso avaldas intervjuus Soome meediale veendumust, et põhjanaabrid tulevad vajadusel Eestile sõja korral appi, vahendas Aamulehti.

«Ajaloos oleme korduvalt võidelnud rasketel aegadel kõrvuti. Eestlased on võidelnud Soome poolel ja soomlased Eesti poolel. Olen veendunud, et kui olukord nõuab, teeme seda uuesti. Kui Soome seda palub, tuleb Eesti appi ja ma olen veendunud, et abi andmine toimiks samamoodi ka teises suunas,» ütles Hanso Lännen Mediale antud intervjuus.

Hanso peab enesestmõistetavaks, et Soome aitab Eestist sõjaliselt, kui vennasrahvas satub hätta ning selleks ei ole tarvis formaalseid julgeolekualaseid deklaratsioone.

Lännen Media märkis, et Eesti Vabadussõja ajal võitles Eestis vabatahtlikuna 3700 soomlast ning Jätkusõja ajal võitles Soome poolel üle 3000 eestlasest «soomepoisi».

Soomlased lubasid osaleda Kevadtormil

Lännen Media tegi Hansoga intervjuu eelmisel nädalal Liibanonis, kus Eesti kaitseminister visiidil käis. Samal ajal oli Liibanonis ka Soome kaitseminister Jussi Niinistö.

Hanso esitas Liibanonis Niinistöle kutse osaleda kevadel toimuval kaitseväe suurõppusel Kevadtorm.

«Võtsin kutse vastu. Osaleme Kevadtormil kümmekonna staabiohvitseriga,» ütles Niinistö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles