Politsei tunnistab, et laos ei ole piisavalt vajalikke vormirõivaid

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei- ja piirivalveameti juht Elmar Vaher, siseminister Hanno Pevkur ja peaminister Taavi Rõivas külastamas 2014. aasta sügisel Eesti kagupiiri.
Politsei- ja piirivalveameti juht Elmar Vaher, siseminister Hanno Pevkur ja peaminister Taavi Rõivas külastamas 2014. aasta sügisel Eesti kagupiiri. Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) kommunikatsioonijuht Tuuli Härson kinnitas skandaali kistud peadirektori Elmar Vaheri juhtumit kommenteerides, et nad soovivad parandada organisatsioonis vormide tellimistingimusi ja kiirendada tarneaegu.

«PPA-l tõesti ei ole kõigile soovijatele püsivalt olemas vajalikke õiges suuruses vormielemente, samuti puudub kasutajasõbralik vormi tellimise keskkond,» kinnitas Härson Postimehele. See on tema sõnul ka üks põhjusi, miks nad soovivad arenduse käigus parandada vormi tellimistingimusi ning eelkõige kiirendada tarneaegu.

Praegu on uus vormi täisteenuse hange PPAs ettevalmistamisel ja lõplik teenuse korraldus selgub pärast lepingupartneri leidmist.

Vormi täisteenus hakkab hõlmama vormiesemete õmblemist ja nende väljavahetamist vastavalt vormi kasutusajale, ametnike tellimuste vastuvõtmist ja haldamist veebikeskkonnas, vormivarustuse pakkimist, ladustamist ning väljastamist, samuti laoarvestust. Ehk kokkuvõtvalt hakkab üks pakkuja nii vorme õmblema kui ka toimetab need hiljem ise töötajatele, kes on esemed veebi kaudu tellinud.

139-eurosed saapad ostis Elmar Vaher 30. septembril enda sõnul seetõttu, et laos ei olnud sobivaid saapaid ja ta pidi Kaitseliidu juhiga külastama kagupiiri. Kagupiiril käis ta ülem brigaadikindral Meelis Kiiliga alles 30. oktoobril. Peadirektor ajas piiril käimised lihtsalt sassi – 1. oktoobril läks ta piirile hoopis siseminister Hanno Pevkuriga.

Postimehe päevaintervjuus jäi kõlama, et Vaher ütles, et ostis asutuse krediitkaardiga suvel piirivalvuritele ka 70-80 paari kummikuid. Härson kinnitas, et Vaher ütles intervjuus siiski, et ostis krediitkaardiga seitse-kaheksa paari kummikuid. «Kokku on krediitkaardiga ostetud kuus paari kummisaapaid – üks paar 29. mail 2014. aastal ja viis paari 22. septembril 2014. aastal,» täpsustas ta tegelikke andmeid.

Lisaks mainis Vaher, et ostud soovitas tal hiljem oma palgast tasuda kolleeg, PPA peadirektori asetäitja varade alal Tauno Tuisk. Tuuli Härson selgitas, et Tauno Tuisk ei kontrolli regulaarselt krediitkaartidega tehtud oste, kuid kuna ost sai talle teatavaks, siis oli tema see, kes ostukorraldusele tähelepanu juhtis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles