«Pealtnägija»: Lähenemiskeeld peab? Hirmul naine on silmitsi mehe vabanemisega vanglast

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
33-aastane Liina.
33-aastane Liina. Foto: ERRi kuvatõmmis

Turvauks ja turvamehed - just nii valmistub lahisuhtevägivalla all kannatanud naine peagi ees seisvaks päevaks, mil vabaneb vanglast tema kriminaalist ekselukaaslane. Saade «Pealtnägija» käis koos naisega läbi teekonna uurimaks, millist abi saab üks ohver tegelikult.

Teleekraanil rääkis oma keerulise loo Pärnu lillepoes floristina töötav 33-aastane Liina, kes on hirmul, sest täpselt kaheksa päeva pärast vabaneb vanglast nüüdseks tema ekselukaaslane, 38-aastane Janek, kellega ta tutvus eelmise aasta alguses, vahendas ERRi uudisteportaal.

Seda, mis tutvusele järgnes, võib pidada lähisuhtevägivalla tüüpkaasuseks, ent vägivalla puänt saabus siiski alles 25. ja 26. juuli vahelisel ööl, kui Pärnu kesklinnas leidis sisuliselt aset inimrööv.

Mees, kes on enamuse täiskasvanu elust vangis veetnud, sai kaks aastat šokivangistust, millest ära tuleb kanda ainult kuus kuud, ja ehkki vabanedes on Janekil peal lähenemiskeeld, pole ka politseil sellesse liiga suurt usku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles