Läänemaa vallavanemad nõuavad maavanemalt suurvalla loomise analüüsi

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neeme Suur.
Neeme Suur. Foto: Mihkel Maripuu

Läänemaa vallavanemad tahavad, et maavanem esitaks neile analüüsi ja näitaks, mida maakond võidab, kui teha üks omavalitsus.

Eile Haapsalus koos istunud vallavanemad arutasid kinniste uste taga – isegi maavanemale näidati ust, ajakirjanikust rääkimata –,  kuidas suhtuda maavanema ideesse «üks maakond, üks omavalitsus», kirjutab Lääne Elu.

Poolteise tunni pärast tehti koosolekutoa uks jälle lahti ja omavalitsusliidu juht, Ridala vallavanem Toomas Schmidt teatas: vallavalitsused on valmis sellekohase eelnõu volikogudele esitama, aga volikogudel on raske otsustada, sest pole teada, kuidas elu suures vallas minema hakkab ja mis paremaks läheb.

Lääne maavanem Neeme Suur lubas kokku panna vallajuhtide nõutud analüüsi, mis peaks valmis olema 10. veebruaril.

Suur lubas küsida haridus- ja rahandusministeeriumist järele, kuidas mõista reformieelnõu seda punkti, mis lubab, et hariduse toetus kaheksa aasta jooksul ei vähene. 

Pikemalt loe Lääne Elust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles