Eesti Lipu Selts ei toeta ettevõtja päeva nimetamist lipupäevaks

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipp.
Eesti lipp. Foto: Toomas Huik

Eesti Lipu Seltsi ei toeta ettepanekut muuta 8. oktoobril tähistatav ettevõtja päev lipupäevaks, sest see ei edendaks lipukultuuri.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium on teinud ettepaneku täiendada Eesti Lipu seadust sättega, mis kehtestaks täiendava lipupäevana ettevõtja päeva.

«Eesti Lipu Selts ei toeta mõtteviisi, mille kohaselt meie lipukultuur võiks edeneda üha uute, valdkondlike lipu päevade lisandumisega,» kirjutas Eesti Lipu Seltsi esimees Jüri Trei eelnõule antud arvamuses.

«Kehtiv Lipu seadus pakub piisavalt võimalusi – ka ettevõtjatele – arendada meie lipukultuuri sügavuti. Ettevõtjad saavad selleks palju teha, heisates oma hoonetel lipud juba olemasolevatel lipu päevadel, tehes korda oma lipumastid ja lipuväljakud, järgides lipu heiskamise head tava, ulatades abikäe nendele, kel veel puudub lipp jne. Selline lähenemisviis oleks lipu austamise seisukohalt tunduvalt viljakam ja oleks heaks eeskujuks kogu ühiskonnale,» märgib Trei.

Seetõttu ei toeta Eesti Lipu Selts algatust muuta ettevõtja päev lipupäevaks. 

Majandusministeerium algatas mullu eelnõu Eesti lipu seaduse muutmiseks nii, et 8. oktoobril peaks heiskama riigilipu ettevõtja päeva tähistamiseks. Eelnõu järgi on ettevõtja päeva sisseseadmise eesmärgiks tunnustada ja väärtustada ettevõtjat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles