Keskerakond ei viska Laasit ja Toobalit välja

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Laasi ja Priit Toobal.
Lauri Laasi ja Priit Toobal. Foto: Liis Treimann

Keskerakond ei kavatsegi kohtus kriminaalkorras süüdi jäänud Lauri Laasit ja Priit Toobalit parteist välja visata, kuigi kohtu otsuse järgi jäi kehtima nende vana põhikiri, mis ei luba jõustunud karistusega mehi erakonda jätta.

«Ei, neid ei tule Keskerakonnast välja visata,» vastas Keskerakonna juht Edgar Savisaar tänaõhtuses Tallinna televisiooni saates «Teletallinn» saatejuhi küsimusele, kas endised riigikogulased Laasi ja Toobal tuleb nüüd siiski erakonnast välja heita.

«On öeldud, et [tuleb välja visata] kui keskerakonna põhikiri selle sätestab. Aga põhikiri ütleb, et selle kohta on vaja juhatuse otsust. Juhatus sellist otsust vastu ei võtnud. Seega praegu sellist kohustust keskerakonnal, neid visata välja, ei ole,» selgitas Savisaar.

Keskerakonna liider lisas, et partei kavatseb pealegi edasi kaevata hiljutise kohtuotsuse, millega ei kinnitatud Keskerakonna uut põhikirja, mis kongressil vastu võeti.

Tartu maakohtu registriosakond jättis põhikirja kinnitamata seetõttu, et põhikirja kinnitamise poolt hääletas 410 kongressi saadikut, mis ei moodusta kahekolmandikulist häälteenamust kongressil osalenud 1031 hääleõigusega saadikust.

« Meie arvame, et aluseks tuleb võtta saalis olevate delegaatide arv, mitte delegaatide üldarv,» selgitas Savisaar. «90 inimest oli näiteks sel ajal hääli lugemas».

Savisaar lisas, et advokaatide hinnangul on edasikaebamisel suur lootus, et järgmine otsus tuleb Keskerakonnale « küllalt tõenäoliselt soodne».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles