Strandberg: hääletasin vastavalt oma arusaamale

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Strandberg
Marek Strandberg Foto: Peeter Langovits

Roheliste esindaja Marek Strandberg ütles «Aktuaalsele kaamerale», et hääletas allikakaitseseaduse poolt seepärast, et talle seadus meeldis.

«Roheliste fraktsioon on varemgi reeglina mitte kokku leppinud ja hääletanud nagu üks mees, vaid hääletanud vastavalt sellele nagu on kujunenud saadikute arvamus. Minu arvamus oli kujunenud selliseks,» ütles Strandberg.

«See ongi see, mida me soovime näidata ja ma arvan, et seda peaks riigikogus olema rohkem, et inimesed hääletavad vastavalt oma arusaamale,» arvas Strandberg.

«Juhin tähelepanu olulisele esitlusveale – ütlete, et minu hääl tekitas seaduse. Mitte minu, vaid 51 saadiku hääl. Sama hästi võite helistada ka kõigile ülejäänud 50-le,» märkis Strandberg.

Strandberg ütles, et rohelised küll soovisid, et seadus saadetaks tagasi komisjoni, aga kuna eile selle seaduse komisjoni saatmist ei toetatud, siis ka selle poolt ma hääletasin. «Aga seadus iseenesest on minu arusaamist mööda vajalik.»

«Kui selguvad asjaolud, mis nõuaksid selle seaduse parandamist, siis ma olen veendunud, et ma olen täiesti valmis ise ka esitama parandusettepanekuid juba vastu võetud seadusele, kui seda peaks vaja olema,» ütles Strandberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles