Eesti konsul Indias pääses vanglasse laevakaitsjaid vaatama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laevakaitsjad Indias
Laevakaitsjad Indias Foto: Tairo Lutter

Eesti konsul Indias sai neljapäeval võimaluse külastada Chennai linna vanglas eestlastest laevakaitsjaid.

«Konsul sai neljapäeva pärastlõunal võimaluse laevakaitsjatega kohtuda,» ütles välisministeeriumi pressiesindajas Maria Belovas reedel BNSile.

«Eesti ametnik aitas lahendada meeste olmeküsimusi ning vahendas mõlemas suunas kirju,» rääkis Belovas.

Abi olmeküsimustes tähendab lisaks vanglas tekkinud murede lahendamisele ka meeste viimase elukoha lepingute lõpetamise ja muude formaalsuste tegemisele kaasaaitamist, märkis välisministeeriumi esindaja.

Rääkides laevakaitsjate edasistest plaanidest rõhutas Belovas, et eestlased ei ole veel otsustanud, kas kaebavad neile viieaastase vanglakaristuse toonud kohtuotsuse edasi või loobuvad edasikaebusest ning hakkavad armuandmist taotlema.

Välisministeeriumi andmeil on konsuli neljapäevase ja nädal tagasi toimunud külaskäigu vahel käinud vanglas eestlastest laevakaitsjatega kohtumas ka nende advokaadid.

Belovasi sõnul ei ole konsuli järgmise külaskäigu aeg Chennai vanglasse veel teada, kuid tema sõnul ei võta külastusloa saamine nii kaua, et konsul peaks juba täna uue taotluse sisse andma.

«Samas saab konsul aidata laevakaitsjate vanglatingimuste parandamisele kaasa ka neid külastamata, India ametiasutustega suheldes,» selgitas Belovas.

Konsul kohtus laevakaitsjatega vanglas eelmisel nädala neljapäeval, kui mehed olid esmaspäeval kohtus viieks aastaks vangi mõistetud. Vahepeal ei ole konsul eestlasi näinud. 

Tamil Nadu politsei arreteeris 2013. aasta 18. oktoobril piraaditõrjelaeva Seaman Guard Ohio 35 meeskonnaliiget, kelle hulgas oli indialaste, brittide ja ukrainlaste kõrval ka 14 Eesti kodanikku. Sama aasta detsembris esitati kogu kinnipeetud meeskonnale süüdistus ebaseaduslikus kütuse tankimises, ebaseaduslikus relvade käitlemises ja ebaseaduslikus territoriaalvetesse sisenemises.

Vahepeal mitu kohtuastet läbinud kohtuasja saatis India ülemkohus tagasi alama astme Tuticorini kohtusse, mis tegi oma otsuse eelmisel nädalal, määrates süüalustele viieaastase vanglakaristuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles