Ruhnlasi ei rahulda lennuki asemel ajutine laevaühendus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruhnlaste pahameel kerkis üles pärast seda, kui novembri lõpus ei saanud lennuk vihma tõttu üleujutatud Ruhnu lennurajal maanduda ja Saare maavalitsus otsustas Ruhnu-Roomassaare liinile panna üheks päevaks sõitma laeva Arabella. Pildil Ruhnu sadam.
Ruhnlaste pahameel kerkis üles pärast seda, kui novembri lõpus ei saanud lennuk vihma tõttu üleujutatud Ruhnu lennurajal maanduda ja Saare maavalitsus otsustas Ruhnu-Roomassaare liinile panna üheks päevaks sõitma laeva Arabella. Pildil Ruhnu sadam. Foto: Toomas Huik

Kuna enne lume tulekut mahasadanud vihm muutis Ruhnu lennuraja pehmeks ja lennuk ei ole alates möödunud nädala kolmapäevast saanud saarel maanduda, otsustas Saare maavalitsus panna tänaseks Ruhnu vahet sõitma Lauri Kivirai laeva Arabella.

See variant Ruhnu vallavanema Aare Sünteri sõnul aga ruhnlasi ei rahulda ning nad pooldavad ajutise lahendusena helikopteri kasutamist, kirjutas Meie Maa.

Saare maavanema Toomas Kasemaa sõnul otsustati laeva kasuks mitmel põhjusel: ruhnlastel on tekkinud vahepeal vajadus kaupa vedada, laevale mahub kuni 35 inimest ning lisaks on see võrreldes kopteriga tunduvalt odavam.

«Praegu paneme laeva, ilmselt järgmine kord saab olema helikopter, et kõikide nõudlust rahuldada,» lausus Kasemaa.

Laev peaks täna hommikul kell 10 väljuma Roomassaarest ja kell 15 Ruhnust Ringsu sadamast, kuid Ruhnu vallavanema Aare Sünteri sõnul ei jõua inimesed kuidagi hommikul väljuva laeva peale, sest bussid ei jõua selleks ajaks Saaremaale ja tagasiteel ei jõuta enam mandri suunas väljuvatele bussidele, sest laevasõit võtab aega umbes neli tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles