Sotsiaaltöötajana esinev naine varastab Pärnu eakatelt raha

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelm pakub Pärnus eakatele naistele ravimeid müüa.
Kelm pakub Pärnus eakatele naistele ravimeid müüa. Foto: SCANPIX

Politseil on alust arvata, et end haigla poolt saadetud sotsiaaltöötajana esitlev naine varastab Pärnus eakatelt inimestelt raha.

Pärnu politseijuht Andres Sinimeri kirjutas sotsiaalmeedias, et politseile on teada antud umbes 30. eluaastates kõhna kehaehituse ja tumedate õlgadeni juustega naisest, kes liigub ringi Pärnus ja pakub sealsetele inimestele ravimeid müüa.

Väidetavalt on naisel olemas ka informatsioon haiglas ravil viibinud inimeste kohta ja ta tutvustab end haigla poolt saadetud sotsiaaltöötajana.

«Enamasti võtab naine ühendust eakate inimestega, kellele helistab varjatud numbrilt. Üldjuhul küsib ta inimeselt isikukoodi ja seda, milliseid ravimeid kasutatakse. Arstide poolt kirjutatud ravimid laidab ta maha ja ütleb, et komisjon määras uued soodsamad rohud. Uued rohud on naisel kaasas ja nende eest soovib ta kohe tasu,» kirjeldas Sinimeri.

Enamasti hakkavad ohvrid seejärel raha otsima, paljastades sellega koha, kus kodus raha hoitakse. Politseil on teada juhtumeid, kui inimesed on usaldanud petturile oma pangakaardi koos PIN- koodiga, et ta saaks ise raha ravimite eest välja võtta.

«Kelm palub külastuse ajal tavaliselt vett või teed. Sel ajal, kui abivalmis ja heauskne ravimite ostja köögis toimetab, varastab naine raha ning lahkub kiirustades. Pangakaarte, mis talle on usaldatud, ta ei tagasta,» kirjeldas politseijuht.

Politsei palub kõigil inimestel hoiduda võõrastele inimestele raha pakkumisest ja sellises olukorras, kus keegi esitleb end ükskõik millise asutuse esindajana, küsida näha töötõendit või isikut tõendavat dokumenti. Kindlasti ei tohiks võõrale inimesele usaldada oma pangakaarti ja PIN-koodi. Lisaks palub politsei kõigil informeerida ka oma eakamaid sugulasi ja tuttavaid.

«Pärnu haigla kinnitas, et nende sotsiaaltöötajad üldiselt koduvisiite ei tee ja kui need erandkorras toimuvad, siis on külastuse aeg eelnevalt kokku lepitud,» lisas Sinimeri.

Kui kellelgi on olnud sarnastel alustel kokkupuuteid naisterahvaga või informatsiooni tema isiku kohta, tuleks ühendust võtta politseiga meiliaadressil anne.ennok@politsei.ee, telefonil 4446432 või telefoninumbril 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles