Keskerakond kaebab põhikirjamuudatuste kinnitamata jätmise edasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna volikogu kiitis heaks koalitsioonileppe ja kinnitas ka ministrikandidaadid.Foto on illustratiivne.
Keskerakonna volikogu kiitis heaks koalitsioonileppe ja kinnitas ka ministrikandidaadid.Foto on illustratiivne. Foto: Maria Kilk

Keskerakonna juhatus otsustas reedel ühehäälelise enamusega, et ei lepi Tartu maakohtu otsusega jätta erakonna põhikirjamuudatused kinnitamata ja kaebab otsuse edasi.

Edasikaebamise poolt oli kuus ja vastu viis Keskerakonna juhatuse liiget, ütles BNS-ile juhatuse liige Enn Eesmaa.

«Oli kaks seisukohta - esitada kaebus või leppida Tartu maakohtu registriosakonna määrusega, mis lähtub MTÜ põhikirjast ja ka Keskerakonna eelmisest põhikirjas,» rääkis Eesmaa. «Toimus hääletus ja napilt võitis seisukoht, et kinnitamata jätmise peale esitatakse Tartu maakohtule menetluskaebus. Praegu on selline seis, see pole erakonna jaoks hea, aga selline see juhatuse napi enamuse seisukoht oli ja nii jätkatakse.»

Et juhatus otsustas registreerimata jätmise vaidlustada, saavad kriminaalkaristuse saanud Priit Toobal ja Lauri Laasi Keskerakonnas edasi olla ning Toobalil on võimalik selles erakonnas jätkuvalt pidada peasekretäri ametit.

Samuti jätkavad Keskerakonna aseesimeestena Jaanus Karilaid, Yana Toom, Siret Kotka ja Olga Ivanova. «Juhatuses oli ka juttu, et võib-olla nelja aseesimehe asemel nimetada nende hulgast kaks aseesimeest, nagu oli eelmise põhikirja järgi, kuid see oli vaid üks mõte, mis ei leidnud pikemat kajastamist ega arutamist,» ütles Eesmaa.

29. novembril peetud Keskerakonna kongressi väljavõttest selgub, et põhikirja kinnitamise poolt hääletas 410 kongressi saadikut, mis ei moodusta kahekolmandikulist häälteenamust kongressil osalenud 1031 hääleõigusega saadikust.

«Mina kuulun nende hulka, kes leiavad, et kongressi teise poole juhid lasid sisse vea ja lähtusid sellest, et piisas sellest kui palju oli konkreetsel hääletusel inimesi, kuid kõik põhidokumendid viitavad sellele, et peaks olema teatud protsent nendest, kes olid registreeritud kongressile,» ütles Eesmaa. «Aga me oleme demokraatlik erakond ja praegu jäi peale see osa juhatusest, kelle arvates tuleks see edasi või õigemini Tartu maakohtusse tagasi kaevata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles