Haapsalu-Noarootsi jäätee sulgemisel tekkis merel segadus

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haapsalu-Noarootsi jäätee.
Haapsalu-Noarootsi jäätee. Foto: Eero Vabamägi

Täna ennelõunal tekkis Haapsalu-Noarootsi jääteel vaidlus jäämeistri ja liiklejate vahel, kohale kutsuti ka politsei. Lääne prefektuuri pressiesindaja Heiko Leesmenti sõnul oli tegemist inimliku eksitusega. 

«Välijuhi sõnul oli nii, et tee pandi päeval kinni, kuna teeolud halvenesid ja vesi tuli peale. Autod ei saanud enam jääl sõita ning jäämeister pani teele ka vastavad märgid. Siis avastas ta aga, et osad inimesed soovisid ikkagi üle tulla,» kirjeldas Leesment jääl aset leidnud vahejuhtumit. 

Tema sõnul olid inimesed jääle tulnud selleks mitte ette nähtud kohast juba varem. «Jäämeister tundis, et inimesed ei hoolinud märkidest ja sõitsid jäätee peale, kuigi ta oli märgid teele pannud. Emotsioonid keesid üle,» sõnas Leesment. Appi kutsuti politsei, kes selgitas olukorda. Lääne prefektuuri pressiesindaja sõnul mindi lahku sõpradena.

11. jaanuaril avati Haapsalu ja Noarootsi vaheline 3,9 kilomeetri pikkune jäätee. Jäätee algab Haapsalus Suur-Mere ja Supluse tänava ristmikul ja lõpeb Noarootsis Österby sadama muuli juures.

Jäätee on avatud kell 10-17 ning sinna lubatakse sõidukeid tegeliku massiga kuni kaks tonni. Jäätee rajaja ning hooldaja on Paralepa Sadam OÜ.

Maanteeameti riiklike jääteede trasside kaardi andmetel on kella 19.40 seisuga jäätee suletud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles