Hoiatus: tugev sadu ja jäiteoht muudavad teeolud raskeks

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuisk Tallinnas
Tuisk Tallinnas Foto: Tairo Lutter

Tänase päeva jooksul laieneb üle Eesti sajuala, sadu on tugev ning suureneb jäiteoht, hoiatab maanteeameti liiklusinfo keskus.

Varahommikul olid sõiduolud põhi- ja suurematel tugimaanteedel peamiselt head, teatas maanteeameti liiklusinfo. 

Päeva jooksul katab aga sajuala suurema osa Eestist ja liigub edasi aeglaselt kagusse. Sajab peamiselt lund ja sadu on paiguti tugev, kohati tuiskab.

Õhutemperatuur tõuseb ning saartel ja läänerannikul võib tulla ka lörtsi ja vihma. Suureneb jäiteoht ning paiguti tekib udu. Tuul on tugevam hommikupoolikul, õhtuks vaibub.

Päeval on pilves ilm. Aeg-ajalt sajab lund ja sadu on paiguti tugev. Lääne-Eestis tuleb sekka ka lörtsi, saarte läänerannikul ka vihma. Kohati tuiskab ning on udu ja jäidet. Pärastlõunal pöördub tuul alates saartest läände ja loodesse ning nõrgeneb.

Maanteeamet tuletab sõidukijuhtidele meelde, et muutlike ilmaolude korral tuleb liikluses olla eriti ettevaatlik, sest ka lühikese distantsi korral võivad teeolud oluliselt erineda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles