Jäämeister: inimesed ei pea keelumärke millekski

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jäämeister Raivo Õiglas selgitas täna fotograaf Eduard Laurile, milline on olukord Haapsalu-Noarootsi jääteel ning kurtis, et autojuhid ei pea suunavaid ja keelavaid märke millekski.

Jäämeister Raivo Õiglas otsis täna ennelõunal võimalikke trasse uue jäätee rajamiseks, kuna vanal teel pressis pragudest vett jääle. Praod on tekkinud ilmselt raskematest kui kaks tonni kaaluvatest sõidukitest või siis kiiruse nõudest mitte kinni pidamisest, selgitas jäämeister.

Tema sõnul inimesed sülitavad reeglitele ning tuleb ette juhtumeid, kus märkidest ei saada ka aru. «Meil on märk, et jääteele võib tulla kuni kahe tonni raskune auto, aga üks küsis minult, et miks jäätee ainult kaks tundi lahti on?» tõi Õiglas näite.

Jääteed üle vaadates ning uut teed otsides sattusid mehed peale intsidendile, mis oleks võinud lõppeda kurvalt. Noored lõbusõitjad olid keelumärkidele vaatamata jääle sõitnud ning lumme kinni jäänud. Autot püüti omal jõul lumest välja kaevata, kuid sõiduk oli lumevallil kinni ning rattad käisid libedal jääl abitult ringi. Kaevajate sõnul oli ümbruses kuulda jää raksatusi, mis noored üsna hirmule võttis.

Saabunud hooldusauto võttis noored uljaspead puksiiri ning tõmbas sõiduki ohutule alale. Justkui ühest suust lubati teemeistrile, et järgmisel korral ollakse seadusekuulekamad ning jälgitakse liiklusmärke.

Ka eile ennelõunal tekkis Haapsalu-Noarootsi jääteel vaidlus jäämeistri ja liiklejate vahel, kohale kutsuti ka politsei. Lääne prefektuuri pressiesindaja sõnul läksid «osapooled sõpradena lahku». 

11. jaanuaril avati Haapsalu ja Noarootsi vaheline 3,9 kilomeetri pikkune jäätee. Jäätee algab Haapsalus Suur-Mere ja Supluse tänava ristmikul ja lõpeb Noarootsis Österby sadama muuli juures. Jääteele lubatakse sõidukeid tegeliku massiga kuni kaks tonni. Jäätee rajaja ning hooldaja on Paralepa Sadam OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles