Osa naiste varjupaikadest ei pruugi suuta enam ööpäevaringset teenust pakkuda

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tähtvere Avatud Naistekeskus Tartus. Eestis tegutseb praegu kokku 13 naiste varjupaika.
Tähtvere Avatud Naistekeskus Tartus. Eestis tegutseb praegu kokku 13 naiste varjupaika. Foto: Sille Annuk

Sotsiaalministeerium jagas erinevate naiste varjupaikade vahel ära pool miljonit eurot, mis peaks vägivallasuhte all kannatavate ohvrite abistamise teenusega katma kogu Eesti, kuid nagu tihti juhtub, tekitab raha jagamine pingeid ja pole välistatud, et selgi korral peab sekkuma kohus.

Selleks aastaks eraldas ministeerium konkursi korras pool miljonit eurot, millest lõviosa, 400 000 eurot, sai Eesti Naistevarjupaikade Liidu ühispakkumine ehk kümme väiksemat tugikeskust, vahendas ERRi uudisteportaal saadet «Aktuaalne kaamera. Nädal».

Tallinna, Pärnu ja üks Tartu keskus jagasid omavahel ülejäänud 100 000 eurot.

Väikseima toetuse saanud Tähtvere Avatud Naistekeskus suhtleb sotsiaalministeeriumiga peamiselt advokaadi vahendusel, sest teisiti polnud võimalik kätte saada isegi konkursi alusdokumente.

Keskuse juht Pille Rivers kohtusseminekut ei karda ja loodab, et avalikkus ei hinda nende käitumist kaotuskibedusest ajendatud naistevaheliseks kätšiks.

Vaata lähemalt videost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles