Purjuspäi rooli istunud Dmitrijev jätkab riigikogu liikmena

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna fraktsiooni liikmed (vasakult): Erki Savisaar, Dmitri Dmitrijev ja Jüri Ratas.
Keskerakonna fraktsiooni liikmed (vasakult): Erki Savisaar, Dmitri Dmitrijev ja Jüri Ratas. Foto: Alar Truu / Õhtuleht

Riigikogu keskfraktsiooni liige Dmitri Dmitrijev, kes pärast Keskerakonna aasta esimest tööseminari Pedase külas alkoholijoobes rooli istus ja autoga teelt välja sõitis, jätkab tööd riigikogus, kuni kriminaalmenetlus lõppeb.

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni pressiesindaja Jaan Männik ütles, et Dmitri Dmitrijev oli täna pärast haigust esimest korda fraktsioonikaaslaste ees ja andis ülevaate ning selgitused toimunust.

Fraktsioon on endiselt seisukohal, et nii eelnevalt oma kainuses veendumata rooli istumisel kui ka teise inimese löömisel puudub õigustus. Fraktsioonis otsustati, et Dmitrijev jätkab riigikogulase tööd, kuni uurimine toob lõpliku selguse.

6. jaanuaril kella 1.02 ajal juhtus liiklusõnnetus, kui 33-aastane Dmitrijev sõitis oma sõiduautoga Subaru Legacy Pedase külas T-kujulisel ristmikul otse üle ristmiku teelt välja vastu kändusid. Alkoholijoobes mees viidi kiirabiga Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.

Mees oli sündmuskohal üksi ning ta viidi tervisekontrolliks haiglasse. Meedikute esialgsel hinnangul võis ta olla joobes. Ekspertiisi tulemused kinnitasid, et Dmitrijevil oli kriminaalne joove (üle 1,5 promilli – toim).

Dmitrijev ise põhjendas juhtunut sellega, et tal tekkis tööseminari koosviibimise käigus konflikt fraktsioonikaaslasega. Teine keskerakondlane Martin Repinski tunnistas, et ta lõi Dmitrijevit tööseminaril näkku, kuna viimane olevat ahistanud Keskerakonna aseesimeest Siret Kotkat.

Kahel eelmisel nädalal jättis Keskerakonna fraktsioon Dmitrijevi suhtes seisukoha võtmata, kuna mees viibis haiguslehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles