Prokuratuur peab jätkuvalt vajalikuks Savisaare eemaldamist linnapea ametist

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Viktor Burkivski

Riigiprokuratuur on seisukohal, et korruptsioonis kahtlustatava Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare Tallinna linnapea ametist kõrvaldamine on jätkuvalt põhjendatud ja vajalik.

Prokuratuur taotles Edgar Savisaare linnapea ametist kõrvaldamist, et anda tunnistajatele võimalus mõjutusteta ütluste andmiseks, ütles riigiprokuratuuri pressiesindaja Ilmar Kahro Postimehele.

Edgar Savisaare kaitsja vandeadvokaat Oliver Nääs asub peagi taotlema Savisaare linnapea ametist kõrvaldamise otsuse tühistamist. Nääsi sõnul väljastas Harju maakohus Savisaare meeriametist kõrvaldamise kohta määruse 30. septembril ning vastavalt seadusele on võimalik selle ümbervaatamist taotleda nelja kuu möödumise järel.

«See aeg jõuab kätte käesoleva nädala laupäeval, mis tähendab, et reaalselt saab taotluse esitada järgneval tööpäeval ehk 1. veebruaril. Savisaar kindlasti kavatseb seda võimalust kasutada,» ütles Nääs täna BNSile.

Kahro märkis, et seadus lubab tõepoolest ametist kõrvaldamisest nelja kuu möödumisel kahtlustataval, süüdistataval või tema kaitsjal esitada kohtule taotluse ametist kõrvaldamise põhjendatuse kontrollimiseks, kuid prokuratuur peab Savisaare ametist kõrvaldamist jätkuvalt vajalikuks, millega on nõustunud ka nii maakohus kui ringkonnakohus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles