Palts: kaks kolmandikku valdadest tuleks laiali peksta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Palts 2005. aastal, mil ta oli linnapea ametis.
Tõnis Palts 2005. aastal, mil ta oli linnapea ametis. Foto: Peeter Langovits

Ärimees ja poliitik Tõnis Palts leiab, et suur osa praegustest valdadest tuleks majanduslikel kaalutlustel kiiresti kaotada ning ka keskvalitsusel ei maksa luua illusioone oma mõjuvõimust Euroopa tasandil.

«Valdasid on meil täiesti ülearu palju, pädevust lihtsalt ei jätku kohapeal. Kui majanduspoolt vaadata, siis - vabandage väljendust – kaks kolmandikku valdadest tuleks laiali peksta. Tänase majanduspoliitka valguses ei saa enam kehtida kunagised kihelkonna piirid, kus hobusega pidi saama hommikul vallamajja ja õhtul tagasi,» vahendas ERRi uudisteportaal Tõnis Paltsu sõnu Klassikaraadio saates «Räägivad».

Valdade liitmise ainsa negatiivse kõrvalmõjuna nägi Palts seda, et juhtimine läheb natuke inimesest kaugemale.

«Kui nüüd tulla kõrgemale võimutasandile, siis me ei saa Euroopa tasandil mängida siin suurt ja võimast riiki ja iseolemist. Andku peaminister andeks mulle, aga Stenbocki maja on Euroopa mõte üks väikene vallamaja, seda peaks teadvustama,» ütles Palts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles