Video: Lihula korrusmaja lammutatakse saja sekundiga

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Läänemaal Lihulas asuva Ristiku 18 korrusmaja lammutamisest, mida oli võimalik üle veebi reaalajas jälgida, valmis time-lapse ehk kiirendusega video, mis koosneb 2500 kaadrist.

OÜ ProDigi paigaldatud kaamera vahendusel jälgiti tööde edenemise protsessi 6529 korda, erinevaid vaatajaid oli üle tuhande, kirjutab Lihula Teataja. Salvestamise perioodil kogunes umbes 69 000 pilti, mille hulgast valis video autor Heini Heinlaid välja 2500, mis saja sekundi jooksul ekraanil jooksevad.

Lihula vald esitas mullu ohtlike hoonete lammutamiseks mõeldud KredExi taotlusvooru kaks projekti, mille tulemusel eraldati vallale toetus summas 26 237 eurot, mis moodustas 70 protsenti lammutamiseks vajaminevast 37 482 eurost.

Lihula valla majandusnõunik Rein Kruusmaa tõdes, et protsess oli avalikkuse teravdatud tähelepanu all ja kulges töövõtja kiituseks viperusteta. «See salvestus on omamoodi demokraatia verstapost, mis annab kõrvaltvaatajale aimu vallas tehtavast,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles