Harku keskusest on viie aastaga vabaks lastud üle kümne illegaali

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harku kinnipidamiskeskus.
Harku kinnipidamiskeskus. Foto: Sander Ilvest

Eestis on viimastel aastatel Harku kinnipidamiskeskusest vabaks lastud üle kümne illegaalselt riigis viibiva isiku, kuna 18 kuu jooksul ei ole suudetud neid riigist välja saata.

Euroopa Liidu direktiivist tulenevalt on 18 kuud maksimaalne periood, kui kaua varjupaika mittetaotlenud illegaalselt siin viibivat inimest võib kinni hoida, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Kui inimene ei ole Eestile esitanud varjupaigataotlust ja 18 kuuga ei jõuta teda riigist välja saata, siis on ta vaba Harkust lahkuma.

«Viimase viie aasta jooksul kokku 11 juhtumit on olnud sellist, kus keskusest on vabastatud inimene, kellel on täis saanud 18 kuud kinnipidamistähtaega ja neid ei ole õnnestunud riigist välja saata,» rääkis politsei- ja piirivalveameti (PPA) teabehaldus- ja menetlusosakonna migratsioonibüroo juhataja Maige Lepp, lisades, et neist kaks on Vene Föderatsiooni ja üheksa Vietnami kodanikud.

PPA andmetel on üheksa vietnamlast tänaseks Eestist lahkunud, kuid Vene kodanikud viibivad endiselt siin illegaalidena.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles