Narkoraha varastanud meest mõrvata üritanud kamp läks aastateks vangi

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtusaal
Kohtusaal Foto: Marina Puškar

Tallinna ringkonnakohus tunnistas neli meest süüdi neilt väidetavalt narkoärist saadud ligi 40 000 eurot varastanud mehe mõrvakatses ja karistas neid vangistustega.

Ringkonnakohus tühistas osaliselt Harju maakohtu varasema otsuse ning mõistis Janek Kiirendi (42), Kalmer Laanemäe (37) ja Martin Küti (26) süüdi mõrvakatses, vahendas ERRi uudisteportaal.

Ringkonnakohtu otsusega rahuldati osaliselt Põhja ringkonnaprokuröri Rita Sinivälja ja kannatanu esindaja apellatsioonid, kuid süüdistatavate kaitsjate apellatsioonid jäeti rahuldamata.

Kent Kuntselile (38) Harju maakohtu poolt mõistetud kümne aasta pikkune vangistus jäi muutmata, samas karmistas ringkonnakohus teiste süüdistatavate karistusi, mõistes Kiirendile kokku kuueaastase, Laanemäele viieaastase ning Kütile viie aasta ja kolme kuu pikkuse vangistuse. 

Lisaks rahuldas ringkonnakohus suuremas ulatuses kannatanu tsiviilhagi ning mõistis süüdistatavatelt tema kasuks solidaarselt välja 21 000 eurot.

Süüdistus

Süüdistuse kohaselt avastas Kuntsel tunamullu 7. augusti õhtul, et tema toast on kadunud 40 000 eurot, mis on tõenäoliselt narkoärist saadud raha. Varas sai olla vaid korteriomanik, kelle Kuntsel ja sõbrad samas ette võtsid – teda peksti käte ja jalgadega, vahepeal ka mitmesuguste kätte sattunud esemetega.

Vägivallatsemise käigus tunnistas mees varguse üles. Raha olevat peidetud tema Harku vallas asuvasse suvilasse, kuhu seejärel autoga suundutigi. Autos puhkenud sõnavahetuse tõttu tehti poolel teel peatus, et kannatanule veel üks nahatäis anda, ning kui mees üritas põgeneda, seoti tal käed-jalad kinni. Suvilas leidis nelik oodatud 40 000 euro asemel vaid 10 000 eurot. Suvilaomanikust endast pideva peksmise tõttu raha leidmisel abi polnud, sest ta oli koomasse langenud.

8. augusti öösel sai häirekeskus telefonikõne valvsalt kodanikult Õismäelt, kes nägi, kuidas ühe auto pagasiruumist tõmmati välja meelemärkuseta mees ja lohistati kortermaja trepikotta. Kohale tulnud politseipatrull nõudis neid huvitanud ukse taga sisselaskmist, kuid tulutult. Info oli tõsine ja seetõttu murti uks maha. Korterist eest leidsid politseinikud ebaadekvaatses olekus Kent Kuntseli. Samas oli ka teadvusetu mees, kes kiirabiga haiglasse viidi.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo politseinikud koos politsei eriüksusega pidasid 2014. aasta 23. oktoobri õhtupoolikul Virtsu-Kuivastu praamil kinni süüdistavatest kaks meest – Kalmer Laanemäe ja Janek Kiirendi. Martin Kütt peeti kinni 10. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles