Lõbus tank toob maailmale rahu

Igor Taro
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saakašvili käsib tankil lömastada osseetia lapsed (Tolja Ka, Pavlogradi linn, Promõšlennaja tn 4). «Lapsed tulid tänavatele pidulikes riietes, et tähistada olümpia algust. Nad pesid end puhtaks ja sõid kõhud täis. Aga Saakašvili käskis neist tankiga üle sõita!!!»
Saakašvili käsib tankil lömastada osseetia lapsed (Tolja Ka, Pavlogradi linn, Promõšlennaja tn 4). «Lapsed tulid tänavatele pidulikes riietes, et tähistada olümpia algust. Nad pesid end puhtaks ja sõid kõhud täis. Aga Saakašvili käskis neist tankiga üle sõita!!!» Foto: Pm

Ukraina humoristide koostatud virtuaalnäitus «Lõbus tank», mis koosneb legendi järgi Kaukaasia sõja teemalistest lastejoonistustest, on aluseks oleva Vene propaganda tõttu nii mõnegi blogipidaja ära lollitanud, kirjutab Igor Taro.

Ühiskonna nooremapoolne osa on väljendanud oma reaktsiooni Gruusia agressioonile kaitsetu osseetia rahva vastu. Pravda toimetus on saanud sadu joonistusi, milles lapsed paljastavad grusiinide sõjakust ja laidavad fašistide kuritegusid.


Kõlab nagu uudistesaade «Vremja,» kas pole? Just tõsiasi, et Venemaa vaadatuimad teleuudised kõlavad praegu suures osas nagu 20 aastat tagasi, on pannud paljusid tõe pähe võtma ülalolevat juttu selle kohta, et nii Donetski-Dnestri-äärse Töölisliikumise Liidu kodulehekülg kui ka poliitiliselt taibukate laste joonistuste väljapanek on siiras aktsioon ja sulaselge tõde.


Samal koduleheküljel on olemas näiteks «Kaebuste generaator», mis lubab külastajal genereerida kaebusi Venemaa võimudele Ukraina vohava korralageduse kohta.
Hoolimata väikesest pettusest on virtuaalne näitus «Lõbus tank» tähelepanuväärne irooniliste karikatuuride kogu, mis pilab venekeelses inforuumis vohavat Kremli propagandat sellest, kuidas Gruusia tankide abil rahule sunniti.


Aga neile, kel pildikeste vaatamisega intellektu­aalse huumori janu kustutatud ei saanud ning vene keele oskus vähegi võimaldab, võib soovitada sama lehekülje internetiaadressil pdrs.dp.ua Töölispoeesia rubriigist kõigepealt Tshinvali rapsoodiat ning seejärel põnevat 2007. aasta aprillisündmuste käsitlust Tallinna rapsoodia värssides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles